País Valencià 23/10/2012

El govern valencià reconeix que la Fórmula 1 és deficitària i que ha perdut enguany dos milions d'euros

La consellera d'Esports reconeix que el Gran Premi d'Europa 2012 ha costat "quasi 7 milions d'euros", mentre que els ingressos que ha generat són de 5,2 milions. El cost total de la cursa podria ser de 22 milions pel cànon anual que s'abona a Bernie Ecclestone

Efe / Ara
2 min
Alonso fa màgia per guanyar a València

ValènciaEl govern valencià ha reconegut que el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1, que fins a aquest any s'ha celebrat a València, és deficitari. Almenys en aquesta edició de 2012, en la qual l'administració que dirigeix Alberto Fabra s'ha gastat "quasi 7 milions d'euros" en l'organització de la prova i tan sols ha aconseguit que els ingressos "superin" per poc els 5,2 milions. Així ho ha reconegut la consellera de Turisme, Cultura i Esports, Lola Johnson, en una resposta parlamentària remesa a la diputada socialista Eva Martínez, qui havia demanat en el mes de juny informació sobre les despeses de la cursa de Fórmula 1.

El govern valencià sempre ha posat molts entrebancs a l'hora de facilitar dades sobre les despeses que ha suposat per a la Generalitat Valenciana el contracte subscrit amb Bernie Ecclestone, i per això no es coneix amb exactitud el cànon que l'executiu de Fabra paga actualment a Formula One Management per celebrar la cursa als carrers de València. Segons les dades fiscalitzades per la Sindicatura de Comptes, el 2010 el cànon va ser de 20,5 milions d'euros, de manera que, si aquest import hagués sigut el mateix l'any 2012, la darrera edició del Gran Premi d'Europa hauria costat al govern valencià aproximadament 22 milions d'euros.

En la seva resposta la consellera ha reconegut no tenir totes les dades sol·licitades per la diputada socialista. En el seu escrit explica que actualment s'està treballant en l'elaboració de l'informe final de les dades definitives de la celebració d'aquest Gran Premi, per la qual cosa no pot oferir una relació "completa i detallada" de les despeses.

Les úniques dades que ha ofert, però, ja demostren que la cursa és deficitària, ja que les despeses derivades dels imports licitats ascendeixen a prop de set milions d'euros, mentre que els ingressos superen els 5,2 milions, amb una assistència de 105.419 persones el cap de setmana de la competició.

stats