SOCIETAT
País Valencià 05/11/2012

Les farmàcies valencianes comencen una vaga indefinida per denunciar els impagaments de la Generalitat

A partir d'aquest dilluns, dues de cada tres farmàcies del País Valencià tancaran diàriament per reclamar al govern valencià l'abonament de les cinc mensualitats que els deu

Ara
1 min
Vaga indefinida a les farmàcies valencianes

ValènciaEls farmacèutics valencians han acordat iniciar aquest dilluns una vaga indefinida per exigir al govern valencià que pagui les mensualitats que deu a aquest col·lectiu. Segons el Molt Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, la Generalitat té un deute amb les farmàcies valencianes de 450 milions d'euros, corresponents als mesos de juny a setembre i quinze dies de maig que també falten per abonar.

La situació econòmica de les farmàcies valencianes ha fet que els col·legis oficials hagin pres la decisió de convocar la vaga. A partir d'aquest dilluns, sols obrirà diàriament una de cada tres farmàcies, la qual cosa significa que, de les 1.200 farmàcies del País Valencià, només obriran les seves portes quatre-centes. Segons ha informat la conselleria de Sanitat, durant les primeres hores de la vaga no s'ha registrat cap incidència i els serveis mínims pactats amb els farmacèutics s'estan respectant.

Segons denuncia el Col·legi de Farmacèutics de València, aquesta situació d'impagaments reiterats ha fet que moltes farmàcies estiguin en aquest moments immerses en un concurs de creditors per no poder fer front als deutes. Per això, la seva presidenta, Teresa Guardiola, ha exigit que el govern espanyol posi en marxa un "rescat especial" per a les farmàcies mitjançant el fons de liquiditat autonòmic.

stats