Música
País Valencià 07/05/2014

El FIB espera arribar als 120.000 espectadors

Tame Impala, Kasabian, Paul Weller, MIA i Lily Allen són alguns dels plats forts del cartell del festival de Benicàssim

Acn
1 min

BenicàssimLa 20à edició del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), que se celebrarà del 17 al 20 juliol, espera arribar als 120.000 assistents en l'edició del seu 20è aniversari, segons ha anunciat el nou director, Melvin Benn, que debuta enguany en la direcció del festival. El FIB intenta superar així les incerteses econòmiques després d'entrar en concurs de creditors voluntari l'any passat. Benn també ha assegurat que el cartell encara no està tancat però que Kasabian serà "el plat principal del festival".

Com a novetat, l'edició del FIB 2014 organitzarà una jornada prèvia al festival el dimecres 16 de juliol, com a benvinguda per donar el tret de sortida a la vintena edició. El FIB compleix 20 anys des que va sorgir com el primer festival de música independent a l'Estat espanyol. Des d'aleshores ha crescut i s'ha obert a diversos estils, alhora que ha augmentat la presència de públic estranger, principalment britànic.

El cartell del 2014 recupera alguns noms clàssics de les primeres edicions com The Charlatans, James o Manic Street Preachers, així com pioners de l''indie' espanyol com Automatics. També hi haurà noms habituals en els festivals d'estiu, com ara Paul Weller, Travis, Klaxons, Cat Power, Lily Allen, Tame Impala i Paolo Nutini, entre d'altres.

stats