País Valencià 23/05/2018

La fiscalia reclama multes d'entre 900 i 1.800 euros per als seguidors d'España 2000 que van assetjar Mónica Oltra

La magistrada considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte lleu d'amenaces

Efe
2 min
Mónica Oltra a l'esquerra de la imatge durant el judici, i els quatre acusats a la dreta

ValènciaLa fiscalia ha demanat avui una multa d'entre 900 i 1.800 euros i una ordre d'allunyament de sis mesos per als quatre seguidors del partit d'extrema dreta España 2000 acusats d'un presumpte delicte lleu d'amenaces per haver assetjat la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, el 18 d'octubre passat. La vista ha tingut lloc aquest matí al jutjat d'instrucció número 6 de Llíria (Camp de Túria) i el cas ha quedat vist per a sentència. Durant la seva declaració, la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat que va sentir "por" i va témer pels seus fills, dos nens, de 10 i 14 anys, i una assistenta.

Oltra, que no ha fet cap comentari a la sortida del judici, ha manifestat l'agraïment pel suport rebut mitjançant una piulada al seu compte de Twitter: "Moltes gràcies a totes les persones que avui m'han mostrat el seu suport i afecte, us he sentit molt a prop. Recordar avui al judici l'assetjament que vaig patir ha sigut dolorós però mai abaixarem la cara ni deixarem de treballar tal com hem anat fent. Esperem la sentència".

La fiscalia ha demanat per a cada un dels denunciats una multa de 900 euros per amenaces lleus -subsidiàriament per coaccions lleus-, amb agreujant de discriminació ideològica, i sis mesos de prohibició per aproximar-se a la també portaveu del Consell i al seu domicili. Per la seva banda, l'Advocacia de la Generalitat Valenciana, que representa Oltra per la seva condició de vicepresidenta, ha reclamat la mateixa multa per a tres dels denunciats, però ha elevat la de José Luis Roberto, líder de la formació, a 1.800 euros per comptar amb més recursos econòmics.

La jutge considera que els fets podrien ser constitutius d'un delicte lleu d'amenaces, castigat amb una pena de multa, recollit a l'article 171.7 del Codi Penal, segons el qual "qui de manera lleu amenaci un altre serà castigat amb la pena de multa d'un a tres mesos".

El judici es dirigia inicialment al líder del partit polític España 2000, José Luis Roberto, identificat en la denúncia interposada per la part perjudicada, i dues persones la identitat de les quals va aportar la Guàrdia Civil a petició de la jutge. Finalment, l'Advocacia de la Generalitat Valenciana va facilitar el nom d'un altre ciutadà, que es va incorporar com a denunciat al procediment i també ha sigut jutjat avui.

"Som a Espanya"

El 18 d'octubre a la nit un grup de persones encaputxades i amb caretes de la pel·lícula 'Scream' es van concentrar davant el domicili de la vicepresidenta valenciana i van desplegar una gran bandera espanyola amb el lema "Visca la unitat d'Espanya". Mitjançant un altaveu portàtil van emetre consignes i van fer sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya.

La denúncia va reflectir que els acusats haurien fet comentaris com "Som a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar-li una mica de música espanyola, per dir-li que som a Espanya i a la Comunitat Valenciana".

stats