País Valencià 17/07/2019

La Fiscalia del País Valencià no considera delicte donar a Vox informació personal de membres de col·lectius LGTBI

El ministeri fiscal alerta que la petició pot ser "discriminatòria" i vulnerar la "intimitat"

Daniel Martín
1 min
La portaveu de Vox al Parlament valencià, Ana Vega

ValènciaLa atesa la Llei de Protecció de Dades Personals i Garantia de Drets Digitals, la resposta d’aquesta petició de documentació "podria suposar la revelació de l’orientació i identitat sexual dels afectats, cosa que podria comportar una intromissió en la intimitat".

La Fiscalia ha emès aquesta resolució en resposta al president de les Corts Valencianes, Enric Morera, que el 2 de juliol va decidir tramitar la petició de Vox a l'espera de l'opinió del ministeri públic. Ara, després de saber-ne la resposta, Morera ha informat avui que proposarà a la mesa del Parlament la tramitació de la petició, però adjuntant-hi el document del ministeri fiscal perquè el Consell el tingui en compte per no incórrer en discriminació ni en la revelació de dades íntimes.

La petició de Vox pretén saber les subvencions del 2018 i el 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories i centres culturals relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI, a més de l'acreditació de la formació, la indicació del mètode d'adjudicació i els seus criteris. També exigeix saber els continguts i matèries impartits en aquestes activitats, la seva metodologia i el document d'antecedents penals dels responsables.

"Propostes indecents per fomentar l'odi"

La sol·licitud de Vox va generar un important malestar en la resta de grups polítics, tal com va manifestar el portaveu de Compromís, Fran Ferri, que va mostrar la indignació per unes iniciatives parlamentàries que va qualificar "d'indecents".

stats