País Valencià 02/07/2019

El president de les Corts Valencianes envia a la Fiscalia la petició de Vox d'informació personal de membres de col·lectius LGTBI

Enric Morera no tramitarà la petició de Vox que reclamava dades de les persones que han impartit "activitats amb menors"

Daniel Martín
2 min
El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, durant una sessió del ple del parlament

ValènciaEl president del Parlament valencià, Enric Morera, no tramitarà la petició del grup parlamentari de Vox a les Corts Valencianes per demanar informació sobre subvencions a col·lectius LGTBI que fan activitats de formació, incloses les dades sobre les persones que han impartit "activitats amb menors", perquè considera que la sol·licitud podria ser constitutiva d'un delicte d'odi. Morera s'ha negat a "començar una causa general contra un col·lectiu de persones i entitats per una qüestió d'orientació sexual i afectiva, protegida constitucionalment, per la legislació vigent i pels tractats internacionals adoptats per l'estat espanyol”.

De fet, el president de les Corts ha anunciat que posarà en coneixement de la Fiscalia contra Delictes d’Odi i Discriminació de València l’escrit, perquè es verifiqui si el seu contingut podria constituir un acte il·lícit.

La resposta d'Enric Morera es produeix l'endemà que Vox sol·licités informació sobre les subvencions concedides per la Generalitat Valenciana a col·lectius LGTBI que fan activitats de formació, en una petició que van justificar dient que ser senten "preocupats" per saber "en mans de qui" deixen els seus fills i per "l'adoctrinament al qual poden haver sigut sotmesos".

El partit demana conèixer les subvencions del 2018 i el 2019 a cursos, associacions, conferències, informes, assessories o centres culturals que estiguin relacionats amb l'activitat de col·lectius LGTBI, a més de l'acreditació de la formació, la indicació del mètode d'adjudicació i els seus criteris. També exigeix saber els continguts i matèries impartits en aquestes activitats, la seva metodologia i el document d'antecedents penals dels seus responsables.

"Propostes indecents per fomentar l'odi"

Ja ahir el portaveu de Compromís, Fran Ferri, va mostrar la seva indignació per unes iniciatives parlamentàries que va qualificar "d'indecents". "Des de Compromís presentarem a les Corts un escrit demanant a la Mesa la inadmissió d'unes iniciatives parlamentàries que són una eina per fomentar l'odi cap a les persones LGTBI", va afegir Ferri.

stats