Vuit detinguts en la segona concentració de protesta contra la "violència policial" a València

Fortes càrregues dels agents en superar els manifestants el cordó de seguretat

Ara
2 min
Efectius policials i alguns manifestants durant la protesta convocada aquest dijous a València per denunciar "la violència policial" i l'empresonament del músic Pablo Hasél

ValènciaLa protesta que ha tingut lloc aquest dijous a València, en la qual han participat centenars de persones per denunciar la "violència policial", ha tornat a finalitzar amb càrregues de les forces de seguretat després que els manifestants hagin trencat el cordó policial i hagin intentat recórrer alguns carrers annexos a la plaça de Sant Agustí, l'únic espai on la concentració havia estat autoritzada. Així ho han explicat a l'ARA fonts de la Delegació del govern, que han justificat l'actuació perquè "només estava permesa una concentració i no una manifestació". "És el mateix que va passar dimarts [quan es va produir la primera protesta a València per l'empresonament del músic Pablo Hásel]", han insistit.

Al trencar el cordó policial i superar els límits de la plaça, els efectius de la Policia Nacional han carregat durament contra els manifestants. Els agents han aconseguit dispersar la protesta pels carrers limítrofs, on s'han repetit les càrregues i els enfrontaments, que han deixat desperfectes en mobiliari urbà i vehicles aparcats, principalment motocicletes. Alguns dels manifestants han creuat contenidors i tanques d'obres.

L'actuació policial es va saldar amb la detenció de vuit manifestants que aquest divendres passaran a disposició judicial imputats per desordres públics. Entre els ciutadans colpejats per la policia hi ha el diputat de Compromís, Carles Esteve. A més, diversos periodistes i fotoperiodistes haurien rebut algunes espentes i colps lleus.

Càrregues a la protesta per denunciar "la violència policial"

La contundència de l'actuació policial ha provocat les primeres reaccions entre la classe política valenciana, molt crítica ja amb l'actuació de dimarts. Entre les crítiques, destaca la de la coordinadora nacional de Bloc Nacionalista Valencià i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, que ha demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Gloria Calero. També s'ha pronunciat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha qualificat la intervenció dels agents de "desproporcionada". "Només fa augmentar la crispació social", s'ha queixat.

stats