Llibertat d'expressió

Francisco Camps intenta vetar un periodista en À Punt

L'expresident valencià es nega a respondre a les seves preguntes perquè l’ha “atacat personalment i políticament" durant els últims quinze anys

ARA
2 min
Francisco Camps ahir 
en una compareixença amb els mitjans.

ValènciaL’expresident valencià Francisco Camps ha intentat vetar un periodista durant una entrevista a la ràdio d’À Punt aquest dilluns. En concret, l'excap del Consell ha intentat fer callar el director de la Cadena SER al País Valencià, Bernardo Guzmán. “No li permet parlar. Vosté per què està ací?", li ha etzibat el polític conservador: “Vosté no parlarà de mi”. El dirigent del Partit Popular s'ha negat a respondre a les preguntes de Guzmán i l'ha criticat durament adduint que durant els últims quinze anys l’ha “atacat personalment i políticament".

La reacció de l'expresident valencià s'ha produït després que el periodista assenyalés que, tot i la recent absolució de Camps, membres dels governs que va encapçalar sí que han estat condemnats per casos de corrupció. "Els jutges l’han declarat innocent a vostè, però han declarat culpable la trama que va arribar a la Comunitat Valenciana sota la seua presidència", ha afirmat.

La baralla entre Camps i Guzmán ha durat uns quants minuts i no s'ha acabat fins que el presentador del programa, Òscar Martínez, ha pogut calmar el polític del PP i explicar-li que els periodistes convidats a la tertúlia de la ràdio pública també pregunten a les persones entrevistades i que Guzmán col·labora en l'informatiu de la cadena cada dilluns. "Doncs he tingut mala sort", ha respost Camps.

La Unió de Periodistes Valencians ha traslladat el suport a Bernardo Guzmán en un missatge a les xarxes socials i ha lamentat "l'actitud de menyspreu injustificable" de Camps durant l’entrevista. També ho ha fet el consell d'informatius de la cadena, que ha qualificat de "totalment improcedent i fora de lloc" l'actitud del polític del PP, al qual ha acusat d'intentar "interferir" en "la tasca informativa dels professionals que li plantegen les preguntes que consideren més adients". A més, l'òrgan ha censurat "l'agressivitat verbal totalment innecessària" de Camps i ha expressat el "suport total" a l'equip de Les notícies del matí

stats