País Valencià 07/10/2021

Fi de gairebé totes les restriccions d'horaris i aforaments al País Valencià

En els espais d'oci es podran utilitzar les barres per consumir, però es manté la limitació de 10 persones per taula en bars i restaurants

Ara
1 min
Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació enfront del Coronavirus

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha anunciat l'eliminació de gairebé totes les restriccions d'aforaments i horaris aprovades amb motiu de la pandèmia a partir del pròxim dissabte, Nou d'Octubre, diada nacional del País Valencià. La decisió l'ha pres la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant el Coronavirus, que s'ha reunit aquest dijous.

Segons ha explicat el cap del Consell, Ximo Puig, que ha comparegut junt amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, els sectors de l'hostaleria, la restauració i l'oci tornaran als horaris i aforaments habituals. A més, es podran utilitzar les barres per consumir, com també les pistes de ball, però sempre amb mascareta. Per contra, el que sí que es manté és la limitació d'un màxim de 10 persones per taula en bars i restaurants.

Una altra de les novetats és que es permetrà la celebració de festivals de música a l'aire lliure. A més, també cauen les limitacions d'aforament en gimnasos i piscines. De la mateixa manera, en cines, teatres, auditoris i museus es recuperarà l'aforament complet, a excepció d'aquells en els quals hi hagi algun tipus de consumició, en què caldrà deixar un seient lliure de distància. Finalment, a les grans instal·lacions esportives es permetrà un aforament del 80% en pavellons i del 100% en recintes a l'aire lliure.

Tot i aquestes novetats, continuarà sent obligatori l'ús de la mascareta en recintes tancats i en espais a l'aire lliure on no es pugui respectar la distància de seguretat.

Nova normativa covid-19 al País Valencià
stats