País Valencià 14/06/2021

La Generalitat prepara la primera sanció al València per no construir el nou estadi

La conselleria de Política Territorial proposa sancionar el club amb 2,36 milions d'euros

Ara
1 min
Peter Lim, a la dreta, seguint un partit del València des de les graderies de Mestalla.

ValènciaLa conselleria de Política Territorial de la Generalitat Valenciana ha emès un informe en què proposa sancionar amb 2,36 milions d'euros el València CF pels seus incompliments en el pla per construir el nou estadi de l'entitat esportiva i vendre les parcel·les de l'actual Mestalla. La multa correspon a la primera fase del projecte, que preveu la construcció d'un hotel al costat del vell Mestalla, i suposa el 10% del pressupost previst en aquesta part del pla urbanístic.

Fonts de la conselleria han reconegut a l'agència Efe que la Generalitat ja estudia altres multes, atès que el club també incomplirà el termini de construcció de l'estadi, que venç a mitjans d'agost, i que correspon a la segona fase del projecte.

Les intencions de la conselleria han sigut contestades pel València CF, que ha defensat que no hi ha “base legal” per a la sanció. Des del club, han explicat a Efe que si la multa s'arriba a produir, estudiaran com al·legar-hi en contra.

Per a l'entitat esportiva, la solució al conflicte urbanístic passa per prorrogar els terminis de l'obra, paralitzada ja 12 anys, opció que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València rebutgen si el club no aporta cap aval econòmic que en garanteixi la finalització.

stats