País Valencià 19/07/2017

La Generalitat Valenciana col·laborarà en la reinserció de nenes soldat a la República Centreafricana

S'hi destinaran 200.000 euros, que es dirigiran a l'impuls de xarxes comunitàries i famílies d'acollida

Ara
1 min
Quinze països encara recluten nens (i nenes) per fer de soldat

ValènciaLa conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana col·laborarà amb l'Unicef per a l'execució del projecte 'Atenció integral a nens i nenes víctimes de violència', que se centra en l'ajuda a persones que han patit violència de gènere i explotació sexual. El programa facilitarà la reinserció de 200 nenes soldat que han format part de grups armats a la República Centreafricana.

El conseller de Cooperació, Manuel Alcaraz, després de signar el conveni de col·laboració amb el president de l'Unicef al País Valencià, Jorge Cardona, ha destacat la importància d'impulsar aquests projectes i donar suport a les ONGD i entitats com l'Unicef que "lluiten cada dia per convertir aquest món en un lloc més humà, més habitable i més raonable".

L'administració valenciana finançarà aquest projecte amb uns 200.000 euros, que es destinaran a l'impuls de xarxes comunitàries i famílies d'acollida per a les nenes que han format part d'aquests grups armats. També es posaran en marxa mecanismes per alertar de possibles casos de violència sexual, explotació i abús.

A més, se sensibilitzaran les comunitats locals; es formaran els proveïdors de servei, incloent-hi el personal sanitari, treballadors socials o psicòlegs, i es donarà suport a les xarxes mòbils de prevenció i atenció de casos de violència basada en gènere i explotació sexual.

stats