Habitatge públic
País Valencià 22/02/2023

La Generalitat Valenciana, a punt de tancar la primera gran compra de pisos de la Sareb

Adquirirà 500 immobles i ampliarà, així, un 4% el seu parc públic d'habitatges

Ara
1 min
Un bloc d'habitatges acabats de construir a les comarques gironines.

ValènciaLa Societat d’Actius de la Reestructuració Bancària (Sareb) i la Generalitat Valenciana estan a punt de tancar la venda de prop de 500 pisos per un import de 50 milions d'euros.

Amb l'operació, que seria la primera transferència entre una autonomia i el conegut com a banc dolent (l’entitat que es va crear per comprar tot el totxo tòxic als bancs durant la crisi i sanejar-los), l'administració valenciana podrà augmentar en un 4% el seu parc públic d'habitatges, que actualment és de 14.604 unitats.

Segons ha informat la Sareb mitjançant un comunicat, la venda es durà a terme en diverses fases. Durant la primera, que s'hauria de produir a l'abril, la Generalitat adquiriria 335 habitatges que en aquests moments està visitant per comprovar el seu estat.

Des de la Sareb, que disposa de 8.000 immobles només al País Valencià, han assegurat que esperen que l'acord es pugui estendre a altres comunitats autònomes i, d'aquesta forma, avançar en la generació d'ingressos per al retorn del seu deute amb l'Estat.

Per part de la Generalitat Valenciana, el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat aquest dimecres que l'acord "ha costat sang, suor i llàgrimes". A més, i en declaracions a À Punt, ha emfatitzat que, inicialment, la Sareb era "absolutament reticent a qualsevol cessió dels habitatges" a les administracions públiques. Illueca també ha avançat que els nous pisos es dedicaran a "lloguer social, amb preus assequibles per a famílies vulnerables".

stats