País Valencià 27/01/2022

La Generalitat Valenciana sol·licita l'aval per mantenir l'exigència del certificat covid tot el febrer

El Consell destaca que la mesura "està incitant milers de valencians a vacunar-se"

Ara
2 min
El cap del Consell, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, moments de la seva compareixença.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat la decisió del Consell de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià la pròrroga fins al 28 de febrer de l'obligatorietat de disposar del certificat covid per accedir a l'interior de tot tipus d'establiments d'hostaleria i restauració, independentment del seu aforament, així com per accedir a cinemes, gimnasos i centres esportius. Així ho ha explicat el cap del Consell durant la seva compareixença i la de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per explicar els acords adoptats per la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant el Coronavirus.

Puig ha defensat la mesura perquè l'exigència del certificat covid "està incitant milers de valencians a vacunar-se". En concret, ha indicat que des de l'inici de l'aplicació de la norma, ara fa dos mesos, s'han administrat 132.000 primeres dosis a persones que no estaven immunitzades, la qual cosa suposa el 2% de la població total.

El president valencià també ha anunciat la posada en funcionament el dilluns 31 de gener de dos grans espais de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i a l'hospital de campanya situat al costat de l'Hospital General d'Alacant, que se sumen als ja en funcionament a Castelló de la Plana, Gandia, Paterna i Mislata. Segons ha explicat Puig, l'objectiu és intensificar la vacunació de reforç, de la població infantil i ajudar l'atenció primària "per normalitzar el seu funcionament".

Durant la seva intervenció, el cap del Consell ha destacat que el País Valencià ja ha superat els 2,1 milions de terceres dosis administrades i que totes les franges d'edat a partir dels 50 anys estan immunitzades. Aquesta dada situa l'autonomia per damunt de la mitjana espanyola. També pel que fa a la vacunació infantil, 8 punts superior.

Per últim, el cap del Consell ha defensat la importància de rebre la vacuna per "protegir la salut, alliberar el sistema hospitalari i viure amb normalitat" i ha destacat que tot i l'augment de contagis per la variant òmicron "les hospitalitzacions de població vacunada són 2,5 vegades inferiors que en el pitjor moment de la pandèmia i l'ocupació en unitats de crítics és tres vegades menor".

stats