País Valencià 08/05/2013

Els capitosts de la Gürtel es neguen a declarar fins que no s'anul·lin les escoltes autoritzades per Garzón

Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'el Bigotes' demanen que es respecti la presumpció d'innocència

Salvador Almenar
2 min
Pablo Crespo i Francisco Correa a la sortida del TSJ valencià. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaEls caps de les empreses de la suposada trama corrupta Gürtel han tornat avui al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià per declarar per uns presumptes delictes fiscals relacionats amb la causa que investiga el suposat finançament irregular del PP valencià. Els imputats Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez 'el Bigotes' i Cándido Herrero, però, s'han negat a declarar davant el tribunal. Crespo ha sigut l'únic que ha contestat a un dels advocats d'una imputada.

El primer en sortir del TSJ valencià ha sigut Álvaro Pérez 'el Bigotes', que ha fet unes breus declaracions als mitjans de comunicació reivindicant la presumpció d'innocència. "No pot ser que uns siguin tractats com a presumptes i uns altres com a capitosts", ha dit Pérez, que ha demanat als mitjans que ja no es refereixin a ell a partir d'ara com "el Bigotes" sinó com "el Barbas".

A més, ha enviat un missatge als directors dels mitjans de comunicació molest pel tractament que rep. En eixe sentit, ha dit que no pot ser, en relació amb la presumpció d'innocència, que uns "siguin uns supersenyors i altres uns capitosts". "(La presumpció d'innocència) amb uns se l'agafen amb paper de fumar i amb uns altres o amb mi mateix se la passen per l'arc del triomf", ha assenyalat.

Pablo Crespo ha abandonat el TSJ valencià acompanyat pel principal imputat, Francisco Correa, que ha declinat fer qualsevol tipus de declaració. Per la seva banda, Crespo ha accedit a atendre els mitjans de comunicació i ha aprofitat per criticar que la justícia "hagi vulnerat" els seus drets fonamentals. Crespo també ha assegurat que està disposat a col·laborar amb la justícia però ha assenyalat que no pot fer-ho amb qui vulnera els seus drets.

El seu advocat, Miguel Durán, s'ha referit també a eixa suposada vulneració de drets fonamentals en recordar l'ordre del jutge Baltasar Garzón d'enregistrar les converses del seu client mentre era a la presó. Durán ha insistit que mantenen la seva estratègia de demanar la nul·litat de la causa per les escoltes il·legals que va autoritzar en el seu moment l'exmagistrat de l'Audiència Nacional espanyola.

Durán ha explicat que eixes converses i la possible nul·litat de les converses que l'exregidor de Majadahonda, José Luis Peñas, va enregistrar a Correa i que ha de validar o anul·lar el jutge de Madrid Pablo Ruz van "contaminar tota la causa" i, per això, el seu defensat no té per què declarar "fins que s'esclareixin tots aquests supòsits de nul·litat".

L'advocat de Pablo Crespo ha assenyalat que quan es demostri que no va haver-hi "finançament il·legal del PP" la causa caurà "pel seu propi pes" i ha criticat que el cas Gürtel s'hagi convertit en "una causa general sense garanties i, per tant, inquisitorial". Per últim, Miguel Durán ha lamentat que els imputats en la causa "pateixin la presumpció de culpabilitat" i ja hagin patit "una pena de banqueta de més de quatre anys" i, alguns, fins i tot, de presó.

stats