País Valencià 30/04/2013

Dues mil persones col·lapsen Almussafes creient que Ikea hi oferia feina

L'Ajuntament havia publicitat un taller d'orientació laboral per treballar a la botiga que la marca sueca obrirà l'any 2014 a la localitat veïna d'Alfafar

Efe
2 min

ValènciaUnes dues mil persones han col·lapsat avui un centre municipal de la localitat valenciana d'Almussafes en creure per error que oferien ocupació en la futura botiga d'Ikea al poble veí d'Alfafar. Aquesta gent ha pensat que podrien trobar ocupació en un taller d'orientació laboral municipal que s'oferia avui per a veïns aturats per poder treballar en la futura botiga de la multinacional sueca.

Fonts municipals han explicat a Efe que l'error en la interpretació de la convocatòria s'ha produït després que es publiqués a la xarxa social Facebook el cartell anunciador del taller al costat d'una crida perquè hi anessin avui "tots" a lliurar el currículum i "abaixar les llistes de l'atur", la qual cosa ha augmentat el seu efecte multiplicador.

De fet, segons les mateixes fonts, això ha provocat que l'esdeveniment arribés a "més de 7.000 persones", cosa que ha fet que ahir les línies telefòniques de l'Ajuntament d'Almussafes i de la Policia Local estiguessin "col·lapsades" amb trucades de persones de tot Espanya interessades en el taller.

Es tracta del segon taller d'orientació laboral d'un paquet de tretze cursos que es faran durant 2013, dirigit a aturats de la població, impartit per la mateixa empresa que ha desenvolupat altres cursos en la localitat.

Per la seva banda, fonts d'Ikea han explicat a Efe que no han tingut res a veure amb la iniciativa de l'Ajuntament d'Almussafes i han ressaltat que el procés de selecció per a la seva nova botiga a la localitat d'Alfafar el dirigiran exclusivament des de la companyia sueca. Les mateixes fonts han ressaltat que quan decideixin obrir aquest procés de selecció ho faran públic a través de la seva pàgina web, les xarxes socials i una campanya d'informació específica.

Ikea obrirà la seva primera botiga al territori valencià el 2014, a la localitat d'Alfafar, i suposarà una inversió prevista de 60 milions euros i prop de mil ocupacions entre directes i indirectes.

stats