Incendi
País Valencià 26/07/2022

L'incendi forestal al municipi valencià de Calles ha cremat 230 hectàrees

El foc ha obligat a desallotjar els veïns del llogaret d'Alcotas

Ara
1 min
Un bomber durant les tasques d'extinció de l'incendi que afecta una zona forestal a la localitat valenciana de Calles.

ValènciaL'incendi declarat en la tarda d'aquest dilluns en una zona boscosa del municipi valencià de Calles i que també afecta el terme municipal de la població veïna de Xelva, a la comarca dels Serrans, ha calcinat ja unes 230 hectàrees, segons han informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

Per apagar el foc, que encara no es troba estabilitzat, s'han desplaçat a la zona deu unitats de bombers forestals, 12 brigades forestals, cinc dotacions i dos membres de la Unitat Militar d'Emergència. A més, també hi treballen 12 mitjans aeris. L'incendi ha obligat a desallotjar una dotzena de residents del llogaret d'Alcotas.

Per conèixer l'última hora de l'evolució del foc, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha desplaçat aquest dimarts al Lloc de Comandament Avançat de l'incendi, acompanyada del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i del director general d'Interior, Salvador Almenar. Bravo ha informat que l'incendi es va iniciar en la planta de compostatge i que agents de la Guàrdia Civil investiguen si va ser de forma accidental o de manera intencionada.

stats