País Valencià 30/06/2020

S'inicia el judici sobre el gran cas de presumpta corrupció urbanística d'Alacant

El constructor Enrique Ortiz s'ha retractat de la confessió que va fer a l'abril

Ara
2 min
Els exalcaldes d'Alacant Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, moments abans de l'inici del judici sobre les presumptes irregularitats del PGOU d'Alacant

ValènciaLa defensa de l'exalcaldessa d'Alacant pel Partit Popular Sonia Castedo ha sol·licitat aquest dimarts la nul·litat de les escoltes realitzades i de totes les actuacions dictades en la instrucció sobre les presumptes irregularitats del pla urbanístic de la ciutat en la primera jornada del judici sobre una de les branques del cas Brugal.

La sessió s'ha iniciat a l'Audiència Provincial d'Alacant amb la decisió del tribunal d'acceptar la retractació del considerat principal beneficiari de la trama, el constructor Enrique Ortiz, que ara defensa la seva innocència després que l'abril passat arribés a un pacte de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció. En l'acord Ortiz es va declarar culpable i acceptava pagar 1,6 milions d'euros de multa i 2 anys de presó.

El canvi de l'estratègia d'Ortiz es produeix dues setmanes després que l'Audiència d'Alacant absolgués els 34 acusats de la causa principal sobre la presumpta trama en la gestió dels contractes de recollida de fems i neteja d’Oriola (Baix Segura), en la qual estaven investigats els exalcaldes del Partit Popular Mónica Lorente i José Manuel Medina i l'empresari Ángel Fenoll, també dins del cas Brugal. La decisió judicial es va sustentar en la nul·litat de les gravacions aportades, ja que, segons els magistrats, vulneraven els drets fonamentals dels investigats. Una mesura que els acusats confien que també es produeixi en el judici iniciat avui.

Segons l'acusació, els dos exalcaldes d'Alacant amb el Partit Popular Sonia Castedo i Luís Díaz Alperi van rebre regals del promotor urbanístic Enrique Ortiz a canvi de requalificar terrenys i donar-li informació privilegiada. Castedo i Díaz Alperi, que es declaren innocents, s'enfronten a una petició de pena de 10 anys de presó i inhabilitació pels delictes de tràfic d'influències, suborn i revelació d'informació privilegiada.

stats