País Valencià 02/05/2016

El jutge que investiga el blanqueig del PP de València embarga el compte bancari del grup municipal

El jutge ha ordenat a l'entitat financera que "impedeixi la realització d'actes de disposició amb càrrec" al compte investigat

Efe
1 min
Els regidors del PP de València han acompanyat el seu portaveu Alfonso Novo (centre), qui ha avançat que no pensen deixar l'acta de regidor.

ValènciaEl titular del jutjat número 18 de València, que investiga en una peça separada del cas Imelsa un suposat delicte de blanqueig comès per regidors i assessors del PP de l'Ajuntament de València, ha ordenat la intervenció del compte bancari del partit on suposadament es van ingressar els diners blanquejats.

La mesura adoptada per l'instructor, a instàncies de la Fiscalia, requereix al banc perquè comuniqui el saldo actual d'aquest compte a nom del grup municipal del PP de València, precisi la identitat de les persones autoritzades i impedeixi "la realització d'actes de disposició amb càrrec a aquest compte".

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha informat d'aquesta mesura i ha indicat que el jutge ha rebutjat la petició del fiscal perquè s'intervingui també el compte que està a nom d'un dels investigats per gestionar els ingressos procedents de la loteria.

Aquesta peça separada, amb 47 investigats més el PP com a persona jurídica, investiga les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors per a la campanya electoral municipal del maig del 2015, i que presumptament els eren retornats pel partit en dos bitllets de 500 euros per blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.

stats