País Valencià 15/02/2021

Uns investigadors valencians desenvolupen un test que detecta anticossos del coronavirus amb un 98% d'eficàcia

La prova també és efectiva amb la soca britànica del virus

Ara
1 min
Personal sanitari fent tests d'antígens

ValènciaL'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) del País Valencià, ubicat a la ciutat de Paterna (Horta), ha completat amb èxit el projecte de desenvolupament d'un nou test ràpid d'antígens que permet determinar amb un 98% d'eficàcia la immunitat de les persones al virus del SARS-Cov-2 al detectar la generació d'anticossos. Es tracta d'un percentatge molt més elevat del que ofereixen els quatre tests comercials amb els quals s'ha comparat i que aconsegueixen una sensibilitat màxima d'entre el 65% i el 80%, segons ha informat Aimplas, que forma part de la xarxa d'instituts tecnològics impulsats per la Generalitat Valenciana.

La utilització d'aquest tipus de test, eficaç també per a la soca britànica del virus, permet detectar la durada de la immunitat adquirida per la generació de les immunoglobulines durant la malaltia i també els anticossos generats després de la vacunació contra el SARS-Cov-2, la qual cosa serà d'especial utilitat a partir de l'actual fase de la pandèmia per poder monitorar els percentatges de població immunitzada.

Fabricació massiva

El procés desenvolupat a Aimplas s'ha escalat i concebut per poder implementar-se a nivell industrial i fer una fabricació massiva dels tests. De fet, el centre tecnològic s'ha fixat l'objectiu de transferir aquesta nova tecnologia a les empreses i ha afirmat que té "la capacitat" per fer aquest acompanyament i assessorament en la implementació i optimització dels tests al procés productiu.

El desenvolupament del test s'inclou en el conjunt de projectes impulsats per la conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en col·laboració amb l'Agència Valenciana d'Innovació.

stats