País Valencià 24/09/2020

Investiguen si Carlos Fabra va ocultar béns per evitar pagar una multa d'1,4 milions d'euros

També hauran de prestar declaració la dona de l'expresident popular, un dels fills i una quarta persona

Lourdes García
1 min
Carlos Fabra, en mans del govern espanyol i del Constitucional

ValènciaAgents de la Policia Nacional van escorcollar el dimarts passat, dia 22 de setembre, al matí l'habitatge que té l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a la coneguda urbanització les Platgetes de Bellver, a Orpesa (Plana Alta). Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV), aquests fets van passar en el marc d'unes diligències prèvies obertes el 2017 per delictes contra l'administració de justícia i contra l'administració pública.

Aquest dijous el jutjat que investiga l'expresident popular ha acordat l'aixecament del secret que pesava sobre les diligències. I, segons ha informat el TSJCV, "aquesta causa es va obrir el 2017 després d'una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides als funcionaris, sense perjudici d'una ulterior qualificació".

El jutjat investiga si l'expresident de la Diputació castellonenca va ocultar béns del seu patrimoni per dificultar l'execució de la sentència de l'Audiència de Castelló de l'any 2013 –confirmada el 2014 pel Tribunal Suprem–. En aquesta sentència va ser condemnat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa d'1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals.

També hi ha novetats sobre les altres tres persones investigades fins al moment juntament amb Fabra. Es tracta de la seva dona, un dels seus fills i una quarta persona, segons han assegurat des del TSJCV. Aquestes persones investigades en la causa hauran de prestar declaració els dies 28 i 29 d'octubre.

stats