País Valencià 22/04/2016

La mà dreta de Joan Baldoví se suma a la candidatura d'Àgueda Micó per liderar el Bloc

La candidata assenyala que la setmana pròxima intentarà mantenir nous contactes amb Carbonell per tractar de bastir una llista unitària

Salva Almenar
3 min
Àgueda Micó junt a alguns dels dirigents del Bloc que donen suport a la seva candidatura a la secretaria general del Bloc.

ValènciaLa candidata a la secretaria general del Bloc Nacionalista Valencià, Àgueda Micó, segueix anunciant els noms de les persones que han decidit sumar-se a la seva candidatura amb la qual optarà en el pròxim congrés del partit –previst per al 21 i 22 de maig si no es convoquen eleccions– a liderar la formació durant els quatre pròxims anys. Així, aquest divendres l'equip de la candidatura d'Àgueda Micó ha anunciat que Josep Cortell, militant de la Ribera Baixa; Ximo López Camps, militant del col·lectiu de València; i Alicia Izquierdo, militant i regidora de Gandia, han decidit donar suport a la candidatura 'Un país per construir' que ella encapçala.

Dels tres noms fets públics avui, és especialment significatiu el de Josep Cortell, que és des de la legislatura passada l'assessor del diputat i portaveu al Congrés, Joan Baldoví, que és actualment un dels principals actius i referents del Bloc. Malgrat que Baldoví ha preferit optar per una posició neutral de cara al congrés del Bloc, sent un dels principals defensor de presentar una candidatura única sense decantar-se ni per Micó ni per Rafa Carbonell, la seva persona de confiança ha decidit prendre partit i donar suport al projecte de l'actual número dos del partit.

Àgueda Micó ha assenyalat en un comunicat que amb la incorporació de Cortell, Izquierdo i López la seva candidatura "segueix conformant un gran equip humà el més plural i potent possible, amb la combinació sòlida d’experiència i renovació" que permeta "gestionar un Bloc fort". La candidata ha assenyalat també que amb les tres noves incorporacions a la candidatura per a l'Executiva Nacional del Bloc "hi ha una gran diversitat territorial, ja que amb les 10 persones presentades hi ha representades vuit comarques del País Valencià".

Josep Cortell és la persona de confiança al Congrés del diputat Joan Baldoví.

Aquests tres noms se sumen als presentats ahir a Alacant. Així, en cas de guanyar el congrés, Àgueda Micó estarà acompanyada en la seva executiva per Imma Orozco, d'Altea; Sabina Gregorio, d'Alcoi; i Blai Server, de Pedreguer. Una presentació que va tractar de fer palès la diversitat territorial dels suports que aplega la candidatura de l'actual secretària d'Organització del partit, que ha sumat al seu projecte a persones com Gregorio i Orozco, pertanyents a dos col·lectius que a priori semblaven ser més pròxims al candidat Rafa Carbonell.

Pel que fa a Castelló, dimecres Micó va presentar dues persones representants de les comarques del nord com és el cas del vicealcalde de la capital de la Plana, Enric Nomdedéu i la jove militant del col·lectiu de Castelló i ara també cap d'àrea de comunicació de Joves-PV, Íngrid Lafita. Setmanes enrere, Micó ja havia anunciat que si guanyava el congrés, l'actual secretari general, Enric Morera, es convertiria en el president del partit.

Possibilitats d'una única llista

Malgrat que els contactes que han hagut fins al moment per tractar d'evitar anar a un congrés de confrontació presentant una llista única no han donat resultat fins al moment, davant la insistència d'algunes veus del partit de buscar la unitat –com és el cas de Baldoví–, Àgueda Micó ha reiterat avui que la seva idea és poder tractar de buscar el consens. Això sí, per tancar un pacte amb la candidatura de Carbonell, Micó en cap cas renunciarà a la secretaria general.

En aquest sentit, la candidata explica en el comunicat que "la setmana que ve tenim la voluntat de tornar a asseure’ns amb la candidatura de Rafa Carbonell per buscar punts en comú que ens possibiliten sumar i conformar una llista forta i integradora".

Fins ara, des de la candidatura de Carbonell han assenyalat que el consens està lluny, i han criticat a Micó i l'actual direcció que els seus actes no es corresponen amb les seves paraules. Així, el mateix Carbonell va dir el dia de la seva presentació que no entenia el consens de la mateixa manera que la seva oponent ja que, segons les seves paraules, Àgueda Micó li hauria demanat que es retirés a canvi d'integrar-lo en la seva candidatura.

stats