Reforma Fiscal
País Valencià 05/10/2022

Baldoví considera que la reforma fiscal de Puig no és suficient: "Si la mitjana anual dels sous és de 24.000 euros, aquesta deuria ser la barrera"

El diputat de Compromís al Congrés també ha valorat la necessitat d'exigir un nou model de finançament autonòmic en una entrevista per a EFE

Rafa Nogués
2 min
El diputat de Compromís Joan Baldoví, al Congrés

ValènciaLa reforma fiscal anunciada per Ximo Puig la setmana passada no ha deixat de generar polèmica des que es va fer oficial. En aquest cas, ha estat el diputat de Compromís al Congrés i precandidat a les eleccions autonòmiques, Joan Baldoví, qui ha insistit en la necessitat d'aplicar les reduccions en els trams de renda més baixos: "A mi 60.000 euros -el topall de la renda susceptible de rebaixes en l'IRPF segons el model plantejat per Puig- em pareix molt alt, s'hauria de baixar", ha reclamat Baldoví en una entrevista per l'agència EFE. "Si el sou més comú dels espanyols són 18.000 euros i la mitjana de sous està en 24.000 euros, la barrera ha de situar-se per aquí, no en 60.000", incidia el precandidat de la coalició taronja a les eleccions autonòmiques.

Amb aquestes declaracions, Baldoví ha continuat el discurs que ha mantingut Compromís durant tota la setmana, amb la fèrria voluntat de fer modificacions en la reforma fiscal inicial en diferents trams: "S'han d'abaixar els impostos de qui ho necessita i pujar-los a aquells que menys ho necessiten, però assolint, en qualsevol cas, la mateixa recaptació" matisava Baldoví, que no vol que la reforma provoqui un empitjorament de la qualitat dels serveis que s'ofereixen.

Coalicions de govern

Baldoví també ha volgut pronunciar-se sobre les possibles coalicions de cara a les eleccions autonòmiques vinents, un dels temes que ocuparà l'agenda política i mediàtica durant els pròxims mesos. "No s'entendria que un partir d'estricta obediència valenciana no es presentara amb la seua marca", declarava el diputat al Congrés, que es mostrava convençut de què la tercera pota del Botànic aconseguirà superar la barrera del 5% dels vots.

El precandidat de Compromís a les eleccions autonòmiques no s'ha oblidat de la qüestió de l'infrafinançament i ha aprofitat l'entrevista per exigir un nou model de finançament autonòmic. "Portem quasi huit anys amb el model caducat. O es reforma o s'estableix un mecanisme d'anivellament", rematava Baldoví.

stats