País Valencià 28/06/2013

La Generalitat Valenciana sobre les denúncies contra els seus consellers: "No creiem en les casualitats"

El vicepresident Ciscar no creu que sigui "casualitat" el poc temps que ha passat entre el 'cas Blasco' i la presentació d'una denúncia contra el president Fabra

Europa Press
3 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, preguntat per la coincidència entre el 'cas Blasco' i l'aparició de diverses denúncies per presumpta corrupció contra membres del Consell ha afirmat: "no crec en les casualitats", encara que ha puntualitzat que "això no vol dir que ens referim a cap persona" com a responsable d'aquestes denúncies

Císcar s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntat per si creu que el succeït en relació amb l'exconseller de Solidaritat i actual diputat no adscrit en les Corts valencianes, Rafael Blasco, imputat en el 'cas Cooperació', i l'aparició de diverses denúncies interposades per l'Associació Valenciana contra la Corrupció és pura casualitat o si guarda alguna relació.

Sobre aquest tema, Císcar ha dit: "jo no crec en les casualitats", al mateix temps que ha afegit: "això no vol dir que ens referim a cap persona en concret". "No tenim cap constància respecte de persones, però no creiem en les casualitats pel moment temporal en què les coses es produeixen", ha reiterat.

"El que sí sabem", ha agregat, és que hi ha "molts punts foscos" en relació amb l'associació que ha presentat les denúncies contra el president de la Generaiitat Valenciana Alberto Fabra –per la presumpta contractació de dos assessors en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Castelló durant la seva etapa com a alcalde–; i el conseller de Governació, Serafín Castellano –per suposades adjudicacions a l'empresa Construcciones Taroncher i per usar els seus càrrecs públics per afavorir l'accés a la funció pública de familiars, amics i afiliats del PP–.

Així, Císcar ha indicat que desconeixen qui està darrere d'aquesta associació i ha apuntat que una entitat "que diu que és contra la corrupció", ha de ser "transparent" i "ha d'explicar moltes coses" com "qui són els seus membres, per què tenen fins a tres domicilis diferents", etc. "Si vol credibilitat, hauria de sortir i explicar moltes coses", ha dit.

Preguntat directament per si són veritat els fets que recullen les denúncies, el número dos del govern valencià ha assegurat que la Generalitat Valenciana té "una confiança absoluta en la justícia, i hi ha absoluta tranquil·litat per part de les dues persones afectades". Això vol dir, ha postil·lat, que els fets denunciats "no són com es diu en la denúncia".

Segons ha assegurat el vicepresident valencià, el cap del Consell, Alberto Fabra, està "absolutament tranquil, amb més força que mai per seguir treballant tots els dies pels valencians i pel que preocupa a les persones". Així, "continuarà igual, però amb més força si cap". "Té clar que la seva política de tolerància zero des del primer minut contra la corrupció continuarà. La seva fermesa davant qualsevol cas de corrupció continuarà exactament igual", ha asseverat.

Preguntat per si finalment prosperés la denúncia contra Fabra, el president aplicarà la seva política de corrupció contra ell mateix, el vicepresident s'ha mostrat rotund: "ni s'ha produït ni es produirà cap imputació en aquest cas", ha ressaltat.

Per la seva banda, respecte als fets denunciats contra Castellano, el conseller ha afirmat que sembla "evident" que hi ha "una clara intencionalitat política". "Això és molt estrany, molt rar, per part d'una associació que es forma fa uns mesos, que ningú coneix i que sembla que té un domicili fantasma". "Nosaltres –ha afegit- tenim una tranquil·litat total i absoluta en aquest sentit, i ho he dit moltes vegades, ens tranquil·litza que les coses estiguin en mans de la justícia".

stats