País Valencià 31/10/2013

Un jutjat de València condemna un sacerdot a cinc anys de presó per abusar sexualment de dos menors

L'arquebisbat de València va retirar-li l'any 2010 els ministeris pastorals i la capacitat d'oficiar missa

Europa Press
1 min

ValènciaEl jutjat penal número 15 de València, amb seu a la localitat d'Alzira (Ribera Alta), ha condemnat un rector a cinc anys de presó per abusar sexualment de dos menors de 13 i 14 anys. Així mateix, la jutgessa el condemna a indemnitzar les víctimes amb 30.000 i 28.000 euros, respectivament, i considera l'arquebisbat responsable civil subsidiari, segons especifica la sentència facilitada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

El rector va ser detingut el 2010 després de les denúncies interposades per part de les famílies dels dos adolescents. En aquell moment, l'arquebisbat de València ja va informar de la seva decisió de retirar a l'acusat tots els ministeris pastorals, com la capacitat per oficiar missa, a aquest clergue.

Així mateix, l'arquebisbe, monsenyor Carlos Osoro, va expressar que sentia "profundament" els fets denunciats –"que avergonyeixen i humilien", segons les seves paraules– i va mostrar la seva "confiança" en la "ràpida resolució davant els tribunals de justícia" de les denúncies.

stats