Habitatge

L'Ajuntament de València aprova suspendre les llicències per a apartaments turístics un any

La mesura, impulsada pel govern del PP i Vox, s'ha aprovat per unanimitat

ARA
1 min
Dues turistes passejant amb bicicletes de lloguer pels carrers de València, una activitat que ha augmentat molt els últims anys.

ValènciaEl ple de l'Ajuntament de València ha aprovat per unanimitat la suspensió durant un any de la tramitació i l'aprovació de llicències per a la implantació de pisos turístics. La mesura afectarà els allotjaments temporals situats en comunitats de propietaris i en baixos comercials. Quedaran exempts d'aquesta moratòria els edificis complets d'apartaments turístics i els pisos turístics previstos en primeres plantes que tinguin accés independent. Tampoc afectarà els projectes ja presentats abans de la publicació de la nova mesura en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Sí que ho farà a totes les noves declaracions responsables.

La iniciativa ha estat impulsada pel govern municipal del PP i Vox, que han retret a l'anterior executiu de Compromís i PSPV no haver-la aprovat en les dues legislatures anteriors. Des de Compromís han respost que la moratòria va quedar "enllestida" per l'anterior executiu, però que no es va aprovar pel canvi de govern d'ara fa un any. També han afirmat que el PP i Vox l'ha tingut "guardada en un calaix" fins ara. En aquesta línia, la portaveu valencianista Papi Robles ha destacat que durant els cinc primers mesos del 2024 s’han demanat més llicències i s'han produït més declaracions responsables d’apartaments turístics (733) que en tot el 2023 (456).

L'acord s'ha produït dies després que es fes públic que el ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana espera tenir preparada abans que acabi el 2025 una plataforma única estatal que unifiqui dades, estudis i normatives en matèria de pisos turístics per estudiar què és el que millor està funcionant, adoptar-hi mesures i tindre més agilitat per combatre el frau.

stats