Alerta per incendis
País Valencià 07/07/2022

L'extinció de l'incendi de Venta del Moro, cada cop més a prop

El foc ha cremat 1.300 hectàrees, 1.000 de les quals pertanyents a la reserva natural de les Gorges del Cabriol

Ara
1 min
Zona cremada en l'incendi declarat al municipi valencià de Venta del Moro, a tocar de Castella-la Manxa.

ValènciaL'extinció de l'incendi al municipi valencià de Venta del Moro (Plana d'Utiel) avança "sense cap contratemps". Així ho han assegurat aquest dijous des del Centre d'Emergències de la Generalitat Valenciana, que lidera les tasques perquè el foc no revifi.

Després de la reunió de coordinació que ha tingut lloc aquesta tarda, els bombers han destacat que les previsions meteorològiques són "favorables" i per a aquesta nit s'espera una humitat del 60%, una circumstància que pot ajudar en l'extinció de l'incendi. En aquesta tasca també pot ser clau un avió equipat amb una càmera tèrmica que ha de sobrevolar la zona cremada per detectar si encara hi ha algun punt calent.

Si les flames no revifen no s'haurà de sumar cap hectàrea més a les 1.300 ja calcinades, 1.000 de les quals pertanyents a la reserva natural de les Gorges del Cabriol, que amb una extensió de 31.000 hectàrees és la més gran del País Valencià. La notícia positiva segons la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és que les flames no han arribat al cor del parc natural, un dels que té més riquesa d'aus i fauna de tot el territori valencià.

Restes d'un remolc calcinat molt a prop del llogaret de Casas de Moya.
stats