País Valencià 11/12/2012

L'AMPA de l'escola d'Oriola qualifica de "broma" el vídeo amb salutacions feixistes

El president de l'associació de mares i pares assegura que les imatges són del 2010 i que els alumnes van fer la salutació en to de broma

Efe
1 min

OriolaEl president de l'AMPA del col·legi d'Oriola Nostra Senyora del Carme, Francisco Martínez, ha dit aquest dimarts que la salutació feixista d'un grup d'alumnes durant un partit de futbol va ser una "broma", així com la decisió de penjar el vídeo en una xarxa social. En declaracions a Efe, Martínez ha reiterat que es tracta d'una "broma" realitzada, pel que sembla, el 2010, per uns alumnes d'últim curs del centre, "que van penjar el vídeo i no tenien la més petita idea de la repercussió que aquest acte tindria".

"No és el vídeo el que em preocupa, sinó la transcendència del fet", ha assegurat el president de l'AMPA, que ha mostrat la seva preocupació pel fet que es parli d'"apologia feixista", que això "pugui afectar el centre i es pugui pensar que s'hi realitzen aquestes pràctiques".

La conselleria d'Educació havia anunciat, prèviament, que obriria un expedient informatiu per aclarir els fets ocorreguts en aquest col·legi concertat, en què, segons mostra un vídeo d'un partit futbol, els jugadors aixequen el braç a la manera de la salutació feixista mentre sona l'himne d'Espanya. Segons el parer de Martínez, el centre és el "col·legi més transparent d'Oriola", ja que "no hi ha murs", se situa "al centre del municipi" i "el pati està envoltat d'edificis". "Tot es veu i si realment s'haguessin realitzat pràctiques d'aquest tipus, haurien transcendit anteriorment", ha afegit.

stats