País Valencià 24/07/2017

L'emissió de la nova radiotelevisió valenciana es retardarà fins al 2018

Els grups parlamentaris traslladen a la directora general la seva impaciència

Daniel Martín
2 min
La directora general de la CVMC, Empar Marco.

ValènciaLa directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha certificat aquest matí una veritat coneguda: que la nova radiotelevisió valenciana és “complicat que iniciï les emissions abans de final d’any”. Tot i aquestes paraules, Marco ha subratllat: "Aprofitarem qualsevol escletxa que ens permeti emetre, almenys, en alguns dels mitjans” –en referència a un inici de la ràdio o la plataforma web i una posterior incorporació de la televisió-.

Amb aquestes paraules la directora general ha eixit al pas de la impaciència del govern valencià i dels grups que li donen suport, com han evidenciat les paraules de la diputada del PSPV Rosa Peris, que li ha demanat a Marco que, sense cometre “cap irregularitat, acceleri tot el que pugui”.

A la pregunta dels partits polítics sobre si existeix la possibilitat d’emetre algun contingut en aquests moments, tal com des del govern valencià va defensar ara fa un mesos la portaveu del Consell, Mónica Oltra, Marco ha remarcat que “sí, es poden connectar quatre cables i emetre el contingut de l’antiga RTVV, però això no és el que volem fer. No és la imatge que volem traslladar”.

Manca de mitjans personals

La directora general ha subratllat que la manca de mitjans personals dificulta gestions tan bàsiques com “publicar els plecs de contractació". "De fet, en aquestes tasques ens està ajudant el personal dedicat de la Generalitat Valenciana a la posada en marxa de nous organismes”, ha remarcat.

De fet, i sobre la confecció de les borses temporals, on han estat escollits alguns extreballadors amb responsabilitats en l'anterior gestió i que s'incorporaran aviat, Marco ha afirmat: “No podem discriminar ni satanitzar ningú. Ací el que prima és el barem". A hores d'ara, únicament s'ha convocat una borsa temporal per a 62 treballadors, quasi en la seva pràctica totalitat, de l'àmbit administratiu.

La directora general de la CVMC ha destacat el seu gran interès a convocar les proves selectives de personal: "Volem que siguin prompte perquè cal donar seguretat a una plantilla". Marco ha destacat que durant el seu mandat la plantilla no excedirà dels 500 treballadors, que s'incorporaran "progressivament"

Sobre la selecció del personal directiu i les crítiques del Partit Popular i Ciutadans a la tria de la cap d’informatius, l’exredactora de RTVV Remei Blasco, Marco ha negat que ella seleccioni els professionals “per la seva proximitat a Compromís”, com ha assegurat el PP, i ha defensat que és “inconstitucional preguntar per les preferències ideològiques de les persones. Jo trio per la solvència professional”.

stats