País Valencià 16/10/2017

L'esquerra valenciana qualifica l'empresonament de Sánchez i Cuixart "d'errada desproporcionada"

El Partit Popular i Ciutadans no han valorat la decisió judicial

Ara
1 min
Ximo Puig amb el portaveu de Compromís Fran Ferri.

ValènciaLa decisió d'empresonar els presidents d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, per un presumpte delicte de sedició ha sigut criticada pels dirigents dels partits d'esquerres del País Valencià, tot i que amb intensitat variada. Des del Partit Popular i Ciutadans han preferit guardar silenci i, fins a aquest moment, no han valorat l'actuació judicial.

Pel que fa a les formacions progressistes, el menys contundent ha sigut el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui s'ha limitat a retuitejar aquest missatge del primer secretari del PSC, Miquel Iceta: "La decisió de la jutge ens sembla desproporcionada. El 23.09 ja vàrem criticar que s'acusés de "sedició" a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart".

Més contundent s'ha mostrat el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, que ha qualificat la decisió de la jutge "d'errada immensa" i de "decisió injusta i irresponsable".

Antonio Estañ durant la seva intervenció en l'assemblea

En el mateix sentit que Ferri s'ha pronunciat el portaveu al parlament valencià i líder autonòmic de Podem, Antonio Estañ, que ha definit la situació amb aquest tuit: "Una altra línia més travessada. Presó provisional sense fiança per als presidents de l'ANC i Òmnium per convocar manifestacions pacífiques". Estañ també ha dubtat de la separació de poders i ha comparat la decisió judicial amb "apagar el foc amb gasolina".

stats