País Valencià 25/04/2018

L'exgerent d'una empresa pública de la Diputació de València reconeix que es repartien "comissions" en sobres

Marcos Benavent ha inclòs en aquestes pràctiques l'expresident provincial Alfonso Rus

Europa Press
1 min
Marcos Benavent a la seua arribada als jutjats de la Ciutat de la Justícia dimarts de la setmana passada. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaL'exgerent d'Imelsa, l'empresa pública de la Diputació de València, i autodenominat 'ionqui dels diners', Marcos Benavent, ha declarat avui al magistrat del jutjat d'instrucció número 18 de València que investiga el presumpte pagament de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions a Ciegsa, l'empresa pública de la conselleria d'Educació per a la construcció de centres escolars, que durant els anys de mandat del Partit Popular es repartien "comissions" en sobres en restaurants entre l'aleshores president de l'ens provincial Alfonso Rus, l'aleshores secretari autonòmic d'Educació Máximo Caturla, el que llavors era el president provincial del PP i diputat Vicente Betoret i ell mateix.

Alfonso Rus ja no és militant del Partit Popular però continuarà sent president de la Diputació de València fins que el grup popular no proposi un altre diputat com a president i el ple el voti.

Les acusacions de Benavent han sigut negades per Vicente Betoret, que ha anunciat que interposarà una querella contra l'exgerent d'Imelsa per les seves afirmacions "tendencioses, intencionades i radicalment falses". El dirigent popular ha assegurat a través d'un comunicat que aquestes declaracions "només persegueixen el dany personal i el desgast del Partit Popular" i que responen a la voluntat de l'exgerent d'Imelsa d'"intoxicar" el procediment judicial.

Betoret ha assegurat que "mai" ha participat ni ha estat testimoni de "cap actuació fora de la llei" i ha defensat que les afirmacions de Benavent davant el jutge "contradiuen el que va dir en anteriors ocasions" davant la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i en seu judicial.

stats