País Valencià 31/01/2018

El PP alerta de l'expansió de l'independentisme al País Valencià

Isabel Bonig ha situat À Punt com la principal ferramenta "del separatisme"

Daniel Martín
2 min
Isabel Bonig durant la seva intervenció

ValènciaLa presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, ha evidenciat aquest matí que l'estratègia dels conservadors per recuperar la presidència de la Generalitat en les eleccions autonòmiques de 2019 es basarà en "la lluita contra el nacionalisme i l'independentisme" que la dirigent popular ha assegurat que, després de Catalunya, on "més s'està sentint és al País Valencià".

Bonig ha afirmat que el següent pas del nacionalisme i l'independentisme a l'Estat serà la unió a les reivindicacions catalanes i basques de "Navarra, Galícia, les Illes Balears i el País Valencià". Davant d'aquest escenari, la líder conservadora ha evocat les paraules de l'escriptor peruà Mario Vargas Llosa i ha situat en la lluita "contra l'indepedentisme separatista" el principal repte de les democràcies durant els pròxims anys.

"Patriotisme de ciutadans iguals"

En la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, que ha estat centrada en l'eix nacional, la líder presidenta del PP valencià ha reclamat que el centredreta abanderi "un nou concepte de patriotisme que no sigui excloent, sinó que defensi un projecte comú de nació de ciutadans iguals des de la diversitat i la pluralitat".

Bonig també ha assegurat que la punta de llança de l'independentisme al País Valencià és la posada en marxa de la nova radiotelevisió pública, i ha afirmat que la designació de l'excorresponsal de TV3, Empar Marco, com a nova directora general d'À Punt evidencia l'objectiu de la nova corporació.

La líder del PP valencià també ha qualificat de "nou comunisme" la política de "dirigir l'economia" del govern valencià de PSPV i Compromís, i ha reclamat als socialistes que abandonin el seus acords amb la formació valencianista i Podem i construeixin una aliança amb el Partit Popular. "Ofereixo la mà al PSPV perquè no sigui captiu del nacionalisme", ha assegurat la cap del PP valencià.

Isabel Bonig durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

Baixada d'impostos i immersió lingüística en anglès

Isabel Bonig també ha avançat que el programa electoral dels conservadors valencians per a les pròximes eleccions del 2019 inclourà una baixada "massiva" d'impostos, la reforma del sector públic amb l'eliminació d'agències i "xiringuitos" i la defensa de la "llibertat educativa i la immersió lingüística, però en anglès".

stats