País Valencià 10/06/2013

Fernández Ordóñez creu que els gestors de la CAM van ser "menys professionals" que els d'altres caixes

L'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha comparegut en la comissió d'investigació de la CAM que se celebra a les Corts Valencianes

Efe
1 min

ValènciaL'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha afirmat avui que els gestors de la Caja Mediterráneo (CAM) van ser "menys professionals i prudents" que els d'altres caixes, i aquesta és una diferència entre la caixa valenciana i altres que van fer "millor" el procés de reestructuració.

Fernández Ordóñez, que ha comparegut avui a la comissió d'investigació sobre la intervenció de la CAM pel Banc d'Espanya que se celebra a les Corts Valencianes, ha assenyalat que l'altra diferència és "el que hagi pogut fer la comunitat autònoma a l'hora dels nomenaments i seguiment d'aquests gestors".

L'exresponsable del Banc d'Espanya ha comparegut avui a les Corts Valencianes després que es negués a comparèixer en la mateixa comissió l'abril de 2012. Fernández Ordóñez ha explicat durant la seva intervenció que la diferència dels resultats en el procés de reestructuració de la CAM comparat amb altres entitats no es deu al fet que el Banc d'Espanya hagi donat "pitjor tracte" a la CAM, sinó que aquesta entitat "s'ha comportat de manera diferent".

I és que Fernández Ordóñez ha assegurat que les coses a la CAM no es van fer "bé, ni durant la bombolla immobiliària, ni van saber aprofitar la reestructuració bancària posterior". L'exgovernador del Banc d'Espanya també ha parlat de la falta de preparació dels gestors de la caixa alacantina però ha evitat valorar el paper de la Generalitat Valenciana en l'enfonsament de la CAM. "No emeto cap judici perquè la persona competent per jutjar la conducta dels governs no sóc jo, són vostès", ha etzibat als diputats presents a la comissió.

stats