País Valencià 30/01/2013

Més de 50.000 signatures demanen l'indult per a la mare acusada d'usar una targeta de crèdit aliena

La jove valenciana Emilia Soria, condemnada per comprar menjar i bolquers per a les seves filles amb una targeta que va trobar al carrer, haurà d'entrar a la presó d'aquí 15 dies

Efe / Acn
2 min

ValènciaMés de 50.000 persones han signat en els últims dies una petició perquè no entri a la presó la jove mare de Requena (València) que va utilitzar una targeta de crèdit que va trobar al carrer per comprar menjar i bolquers per a les seves filles. La família d'Emilia Soria va iniciar aquesta campanya en la plataforma de peticions 'online' Change.org i està dirigida al Consell General de Poder Judicial i al jutge degà de València, Pedro Luis Viguer.

En la seva petició expliquen que Emilia, amb 22 anys i dues filles, va cometre l'"error" d'acudir a dos supermercats a comprar bolquers i menjar per valor d'uns 200 euros amb la targeta de crèdit i el DNI que va trobar en una cartera perduda.

"D'això fa cinc anys. En quinze dies volen que entri a la presó", indica el text, en el qual es destaca que aquesta jove ha refet la seva vida i és mare d'una tercera filla. "Vaig cometre un error del qual em penedeixo cada dia, encara que ho vaig fer per necessitat de les meves filles", assegura l'afectada en l'escrit, en el qual reconeix que va fer "mal fet", però demana que no la facin entrar a la presó perquè no pot "deixar ara soles" les seves filles.

També alguns partits polítics han demanat l'indult d'aquesta jove. El grup parlamentari socialista a les Corts Valencianes ha presentat una proposició no de llei perquè el Parlament valencià "manifesti el seu suport a la petició d'indult". En aquest sentit, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha qualificat d'"incomprensible i incongruent" que aquesta dona hagi de complir presó "quan s'acaba d'indultar un conductor kamikaze que va acabar amb la vida d'una persona".

En la mateixa línia, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha manifestat que el seu grup assumeix "que hi ha una llei, que apropiar-se d'una targeta de crèdit aliena i fer ús d'aquesta és un delicte i que, per tant, no s'ha de fer, però el motiu pel qual aquesta persona ha actuat ha estat per garantir el sosteniment de la seva família, dels seus fills, i aquest cas sí que és un cas pel qual s'hauria d'executar, de manera fulminant, un indult per part del govern central".

stats