País Valencià 08/06/2013

Fabra no aconsegueix treure-li a Rajoy el compromís de millorar el finançament del País Valencià

El president del govern espanyol diu que serà "sensible" i estudiarà una modificació del finançament autonòmic, però no posa data per a la reforma

Salvador Almenar
2 min

PeníscolaEl president de la Generalitat Valenciana no ha aconseguit que el seu homòleg del govern espanyol, Mariano Rajoy, es comprometi a millorar el finançament del País Valencià. En l'acte de cloenda de la convenció política del Partit Popular valencià, Rajoy ha fet cas omís de la principal reivindicació de partit que lidera Alberto Fabra i tan sols ha dit que serà "sensible" a les exigències del cap del govern valencià.

Rajoy, en un discurs en el qual ha passat de puntetes sobre els temes d'interès per al País Valencià, ha utilitzat poc més de deu segons per parlar del finançament autonòmic, tot i la insistència que havia mostrat minuts abans Fabra en la seva intervenció. En eixe sentit, ha assegurat que serà "sensible" a les exigències del govern valencià i ha assenyalat que abordarà aquesta qüestió en els "pròxims mesos" quan també estudie la reforma del sistema tributari.

Per la seva banda, Alberto Fabra ha aprofitat l'oportunitat de demostrar davant els seus companys de partit que no perdrà l'oportunitat de reivindicar al govern espanyol que millora el dèficit de finançament que pateix el País Valencià. En eixe sentit, el president valencià ha demanat "ajuda" a Rajoy i li ha convidat a ser el president que porti "a la Comunitat Valenciana un finançament just i equitatiu" que permeti al seu govern "atendre les demandes dels ciutadans".

Fabra ha tractat de defensar la seva gestió al capdavant de la Generalitat Valenciana i ha recordat les dificultats que té el seu govern per pal·liar el dèficit públic amb el finançament que rep actualment. "Saps que els valencians no demanem que se'ns doni res gratuïtament, només que es valori l'esforç realitzat, és a dir, el nostre punt de partida i on hem d'arribar", li ha dit al seu president nacional.

En un intent més d'aconseguir que el govern espanyol atengui les demandes de l'Executiu valencià, Fabra li ha demanat a Rajoy que necessita que sigui "més valencià que mai" i que ajudi així els valencians a "tenir un sistema de finançament just i equitatiu, que el Corredor Mediterrani sigui realitat en aquesta terra i a Espanya i que vegem l'arribada de l'AVE a Castelló en 2015".

stats