País Valencià 18/11/2016

Mónica Oltra, sobre el judici per l'ERO de Canal 9: "Sempre és millor negociar i dialogar que arribar a un plet"

La vicepresidenta valenciana diu que si el govern defensarà o no l'ERO fet pel PP depèn de l'Advocacia de la Generalitat

Salva Almenar
2 min
Mónica Oltra assegura que els extreballadors de RTVV són els que han declinat en diverses ocasions l'oferiment del govern a dialogar.

ValènciaLa portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha recollit el guant llançat aquest divendres pel sindicat CGT instant l'executiu a seure a negociar abans d'arribar a una sentència sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que podria suposar, segons confia el sindicat, la readmissió dels 1.600 treballadors de l'antic mitjà de comunicació públic. Així, la vicepresidenta ha dit que el govern valencià està disposat a "dialogar" amb els que van ser treballadors de RTVV; una oferta que, ha dit, han tingut sobre la taula des del primer moment en què van arribar al govern.

Oltra s'ha pronunciat així després de ser preguntada en roda de premsa per quina serà la posició que defensarà la Generalitat en el judici que se celebrarà el pròxim 11 de gener a l'Audiència Nacional per dirimir la legalitat de l'ERO qüestionada per la CGT, que va ser l'únic sindicat que no va signar el comiat col·lectiu.

Al respecte, la portaveu del govern ha dit que no hi ha cap decisió presa ja que es tracta d'un assumpte sobre el qual la posició política es troba en un "plànol tècnic" ja que el tema està en mans de l'Advocacia de la Generalitat. "No es poden prendre decisions polítiques sobre qüestions tècniques", ha defensat Oltra, qui ha admès que si després l'Advocacia planteja diverses vies i maneres d'afrontar el tema, llavors "sí es podran prendre decisions en el plànol polític".

En tot cas, ha indicat que el Consell "sempre ha manifestat la seva voluntat de preservar els drets dels treballadors" de RTVV i ha recordat que aquesta situació està provocada pel "tancament unilateral i sense consens" que va executar l'anterior executiu del PP, que ara "ha posat totes les traves per a la reobertura".

"Millor un mal acord que un bon plet"

Preguntada sobre la petició de la CGT de dialogar i negociar una solució per evitar una probable sentència favorable als treballadors que, segons el sindicat, comprometria el futur dels nous mitjans de comunicació públics, Mónica Oltra ha assenyalat que el govern sempre ha estat obert al diàleg i "des del minut u" tant a aquest col·lectiu com a qualsevol un altre que es concentrés davant el Palau se li van obrir les portes, encara que en aquest cas concret "fa mesos que la invitació a parlar és declinada".

La vicepresidenta ha assegurat que "tot el que es pugui acordar és bo" i a ella sempre li sembla bé "dialogar i arribar a acords" perquè tal com ha aplicat en la seva professió, com a advocada, "més val un mal acord que un bon plet". "Sempre és millor negociar i dialogar que arribar a un plet", ha sentenciat Mónica Oltra.

stats