Música
País Valencià 25/05/2023

Mor el cantant i productor audiovisual valencià Lluís Miquel Campos

Va adaptar al català temes de cantautors francesos i italians i va fundar el primer estudi de doblatge de València

Ara
1 min
El cantant i productor audiovisual valencià Lluís Miquel Campos en una imatge d'arxiu

ValènciaEl cantant i productor audiovisual valencià Lluís Miquel Campos ha mort als 79 anys. Fundador de grups com 4-Z, després rebatejat amb el nom de Lluís Miquel i els 4-Z, va adaptar al català temes de cantautors francesos i italians com Georges Brassens, Jacques Brel i Paolo Conte.

La seva activitat es va estendre al sector audiovisual, en una trajectòria que va començar els anys 60 amb la creació de la primera productora valenciana i la posterior posada en marxa de Tabalet, el primer estudi de doblatge de València.

El músic, nascut a València l'any 1944, va rebre reconeixements com la Medalla del Consell Valencià de Cultura i l'Alta Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat la mort de Miquel en un missatge a les xarxes socials: "Et despertes i no ho vols creure: Lluís Miquel ha mort. La generositat, la lleialtat a les idees i a la terra, el sentit de l'amistat, Sempre en el cor, benvolgut amic".

També ha fet públic el condol la consellera d'Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, que ha assegurat que els valencians estan de dol per la pèrdua "d'un impulsor i ferm defensor de la nostra llengua i la cultura popular valenciana".

L'Institut Valencià de Cultura ha destacat que la seva llarga trajectòria deixa un "llegat inesborrable" i Acció Cultural del País Valencià ha afirmat que amb la mort de Lluís Miquel se'n va "tot un referent de la banda sonora del País Valencià".

stats