País Valencià 01/08/2021

Mor Paco Cabanes 'el Genovés', llegenda de la pilota valenciana

Considerat un dels màxims referents de l'esport autòcton, el 2019 va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu

Ara
1 min
Paco Cabanes 'el Genovés', en una imatge d'arxiu

ValènciaEl pilotari valencià Paco Cabanes Pastor el Genovés, ha mort aquest dissabte als 66 anys després d'una llarga malaltia, segons han informat fonts pròximes a la família.

Nascut en 1954 a la localitat que li va donar el seu nom esportiu, el Genovés és considerat com un dels màxims referents de la pilota valenciana i una llegenda d'aquest esport, concretament de la modalitat d'escala i corda.

Amb una llarga carrera que es va desenvolupar entre 1972 i el 1996, va guanyar vuit campionats nacionals entre 1975 i 1989 i sis campionats individuals d'escala i corda entre 1986 i 1995, així com el Torneig 5 Nacions i el Mundial de Llargues.

Successor de figures també llegendàries com Rovellet, el Genovés va tindre com a principals rivals en la seva època Enrique Sarasol, Fredi, Puchol i Eusebio, entre altres. El 2019 va ser guardonat amb la Medalla d'Or de la Generalitat Valenciana al Mèrit Esportiu, el premi de la Federació de Pilota Valenciana i la Txapela basca.

Amb motiu de la seva mort, la Generalitat Valenciana ha decretat un dia de dol oficial, en consideració "cap a una figura clau de la pilota valenciana" i gairebé tots els dirigents polítics i esportius valencians han publicat algun missatge de condol, entre ells, el cap del Consell, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà.

Missatge de condol de Ximo Puig
Missatge de condol de Vicent Marzà
stats