País Valencià 12/02/2021

‘La mort de Guillem’, premi del públic del festival de Los Angeles

La pel·lícula sobre l'assassinat del militant independentista valencià ha sumat un nou guardó

Ara
1 min
El director de 'La mort de Guillem', Carlos Marques-Marcet, amb Yanni Collado, l'actor debutant que interpreta al jove Guillem Agulló

ValènciaEl llargmetratge coproduït per À Punt, TV3 i IB3, La mort de Guillem, ha aconseguit el premi del públic en la cinquena edició del Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles. El film s’ha emès en valencià subtitulat a l'anglès i ha competit en la secció oficial amb 60 pel·lícules de tot el món, obres de gèneres tan diferents com el cinema, la televisió, l’animació o el documental.

Per al director de continguts de la televisió pública valenciana, César Martí, aquest reconeixement “suposa una doble alegria”, perquè, “per una banda, demostra la visió d’À Punt d’invertir en pel·lícules de qualitat que fan productores de la Comunitat Valenciana i que es projecten mundialment i, per l'altra, la satisfacció que el públic nord-americà o anglòfon haja conegut la història de Guillem Agulló i, a més, l’haja guardonada amb un premi tan important”.

La pandèmia ha obligat a fer en línia les votacions de les candidatures, circumstància que des de la cadena valenciana consideren que ha donat a la pel·lícula una dimensió internacional. “Hem vist com una història local nostra pot despertar interès en la societat nord-americana. T'adones que la història no és només el record de l’assassinat d’un jove de Burjassot, sinó el crit de lluita contra la intolerància i el feixisme”, ha destacat Rafa Molés, codirector de SuicaFilms i coproductor del film.

El guardó del festival de Los Angeles per a La mort de Guillem se suma al premi a la millor pel·lícula, el millor guió i la millor actriu protagonista de la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià obtinguts pel film.

stats