Inundacions
País Valencià 15/11/2022

Els municipis valencians afectats per les pluges torrencials del cap de setmana sol·licitaran la declaració de zona catastròfica

Als danys en habitatges o infraestructures cal sumar-hi pèrdues en el camp de més de 15 milions

Ara
2 min
En la imatge, dos cotxes semisubmergits en un pas inundat a la localitat valenciana d'Aldaia.

ValènciaEls ajuntaments de les localitats valencianes d'Aldaia, Torrent, Manises, Riba-roja de Túria o Borriana han avançat aquest dilluns que sol·licitaran la declaració com a poblacions greument afectades per una emergència de protecció civil (zona catastròfica) després de les inundacions patides a causa de les fortes pluges registrades al País Valencià divendres i dissabte passat. Es tracta d'una llista que molt probablement es veurà ampliada amb municipis com Xert, Nules o Canet lo Roig, que encara avaluen els danys patits pel temporal.

L'objectiu de les corporacions és que aquestes declaracions facilitin l'arribada de fons que ajudin a pal·liar alguns dels danys patits durant un episodi que ha deixat precipitacions torrencials. Destaquen els 373 l/m² de Rossell i els 373 de Xert a la comarca del Baix Maestrat, segons dades de la xarxa d'estacions Avamet.

Als danys als habitatges o comerços, així com a les infraestructures o al mobiliari urbà, cal sumar els efectes al sector agrari. I és que segons una valoració provisional avançada aquest dilluns per l'Associació Valenciana d'Agricultors, les pluges torrencials i la pedra han deixat unes pèrdues superiors als 15 milions d'euros a causa dels danys de fins al 100% d'afecció en els cultius i els greus desperfectes en infraestructures agràries com camins rurals, marges i tanques.

La cruesa dels efectes d'un temporal especialment irregular, amb grans precipitacions en alguns municipis, i pluges prou més escasses en d'altres de situats a pocs quilòmetres ha provocat que també aquest dilluns el govern valencià hagi anunciat que en el ple de divendres que ve aprovarà un decret d'ajudes.

En la imatge, un home comprovant els danys en el seu hort a la localitat valenciana d'Aldaia.
stats