Aplec del Puig
País Valencià 31/10/2022

El nacionalisme valencià exhibeix força en una nova edició de l'Aplec del Puig

Més Compromís i Esquerra Republicana inicien una "campanya electoral clau" per als interessos del País Valencià

Rafa Nogués
2 min
Membres de Més Compromís a l'Aplec del Puig 2022

ValènciaL'últim diumenge d'octubre és el dia assenyalat al calendari per reivindicar la sobirania dels valencians i valencianes. Des de fa dècades, ciutadans de tot arreu del territori es reuneixen al Puig (Horta Nord) per celebrar la constitució del País Valencià com a poble i la seva determinació de lluitar per la permanència i la unitat. Com és habitual, han estat els partits nacionalistes valencians els que han organitzat l'esdeveniment amb les dues convocatòries habituals. La primera, la de Més Compromís, va començar a les vuit del matí a la plaça dels Furs de València, des d'on els militants del partit van iniciar la marxa a peu en direcció al Puig, on al migdia van tenir lloc els discursos i intervencions de Joan Baldoví, portaveu del grup al Congrés, Àgueda Micó, secretària general, i Isa Llobell, secretària general de Joves PV-Compromís. Precisament, va ser la secretària general qui va definir l'acte com "el tret de sortida d'una campanya electoral clau per als interessos dels valencians i les valencianes". Àgueda Micó va voler agrair als assistents el suport i la dedicació que hi proporcionen dia a dia, i no va dubtar en definir a les seves bases com "la millor garantia que Compromís lluite per guanyar en cada poble i cada ciutat d'aquest país".

Posteriorment, el partit representat al Congrés per Joan Baldoví va homenatjar Toni Montesinos amb la condecoració Més d'Honor, per la seva contribució històrica al nacionalisme valencià. També van tenir lloc l'entrega dels reconeixements a la Naturadora, associació de coeducació contra els rols i estereotips de gènere, a la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat - País Valencià (CEAR-PV) i a la Federació d'Escoltisme Valencià.

Ajuntar-se per avançar

"Ajuntar-se per avançar". Aquesta ha sigut una de les màximes en l'acte que va organitzar Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) a la Muntanyeta de la Patà per celebrar el 63è Aplec del Puig, segons afirma Josep Barberà, president d'ERPV. Barberà va assegurar que la formació "no defugirà la responsabilitat històrica de bastir un espai sobiranista valencià" i que cal "un espai amb voluntat de representar les necessitats, lluites i anhels del nostre país". Va ser acompanyat a l'acte per Maria Pérez, secretària general, Marta Rosique, diputada al Congrés, Pau Morales, diputat al Parlament de Catalunya, i Josep Lluís Albinyana, president del Consell Preautonòmic del País Valencià. A banda d'agrair als militants i simpatitzants que hi acudissin, Barberà va carregar fortament contra el govern espanyol i va definir-lo com un "espoliador fiscal i supremacista".

stats