País Valencià 25/06/2014

El jutge de Nóos arxiva la imputació del vicealcalde de València i processa quatre exalts càrrecs del govern valencià

El titular del jutjat número 3 de Palma deixa també fora del cas l'empresari valencià Miguel Zorío, col·laborador de l'Instituto Nóos

Salvador Almenar
2 min
Alfonso Grau, dreta, acompanyat del seu advocat, ha baixat aquest dissabte la rampa dels jutjats de Palma en qualitat d'imputat. / MONTSERRAT T. DÍEZ / EFE

ValènciaEl jutge instructor del 'cas Nóos', José Castro, ha decidit arxivar la imputació d'un total de nou persones que figuren en el sumari d'aquesta causa. En l'acte de processament fet públic avui que manté la imputació d'Iñaki Urdangarin i de la seva esposa i germana del Rei, Cristina de Borbó, el jutge salva, però, el vicealcalde de València, Alfonso Grau, imputat en la causa fa poques setmanes. El jutge ha acceptat així la petició del mateix Grau, que va demanar fa menys de deu dies l'arxiu de les seva imputació.

També s'aixeca la imputació de l'empresari Miguel Zorío, relacionat amb l'Instituto Nóos mitjançant la seva consultora Lobby Comunicación.

No tots els imputats de la branca valenciana del cas han quedat lliure de tota sospita. Així, José Castro ha decidit mantenir la imputació de quatre exalts càrrecs de la Generalitat Valenciana o de la Ciutat de les Arts i les Ciències S.A. –depenent també de l'Administració–. Els processats són l'exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón; l'exdirector de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Jorge Vela; l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa), José Manuel Aguilar; i l'exresponsable jurídica de Cacsa, Elisa Maldonado.

Tots quatre estan acusats d'un delicte continuat de prevaricació administrativa, un altre delicte continuat de malversació de cabdals públics, un delicte continuat de frau a l'Administració, un altre també continuat de tràfic d'influències i un altre delicte de falsedat en document públic.

El jutge dóna cinc dies per presentar recurs davant l'Audiència Provincial de Palma contra la resolució judicial i vint perquè les parts presenten el seus escrits d'acusació. En el cas del grup municipal socialista de l'Ajuntament de València podria presentar un recurs contra la decisió d'exculpar Alfonso Grau, atès que van ser ells els que van demanar la seva imputació.

stats