País Valencià 08/03/2017

La nova radiotelevisió pública valenciana s'anomenarà 'À.'

Ho ha acordat el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per unanimitat entre 82 propostes

Daniel Martín
1 min
Instal·lacions a Burjassot de la  CVMC

ValènciaEl consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha acordat per unanimitat el nom de la nova televisió i ràdio públiques que s'anomenarà À. i es llegirà 'À punt'. Així, els diferents mitjans públics s'anomenaran À.tv o À.ràdio. L'À amb accent funcionarà com a símbol d’identitat pròpia en totes les finestres de la corporació.

Segons han explicat des del consell rector els motius pels quals han escollit aquest nom han sigut que la lletra a està inclosa en el nom de les tres províncies que integren el País Valencia i que és la primera de l'abecedari.

Així mateix, també han influït en aquesta tria que "la primera lletra de l'abecedari significa començar des de zero i inaugurar alguna cosa nova". Finalment, també s'ha valorat que l'accent obert, la à tónica en català, "és un tret característic del valencià".

L’empresa guanyadora del concurs ha estat Aftershare, que encapçala el publicista Risto Mejide, i que a canvi rebrà 5.000 euros. En total, les propostes rebudes haurien arribat fins a les 82.

A la reunió del consell rector també s'han triat les tres empreses encarregades de desenvolupar la proposta d'imatge gràfica, que són: Estudio Menta, Dídac Ballester i Aftershare.

De la mateixa forma, s'ha designat formalment Empar Marco com a nova directora general de la corporació.

stats