Crisi al Botànic
País Valencià 28/06/2022

La nova vicepresidenta del govern valencià: "O existeix la codecisió o no hi ha govern de coalició"

Aitana Mas assumirà el càrrec reclamant als socialistes una relació més horitzontal

Ara
1 min
La nova vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del govern valencià, Aitana Mas, en una imatge d'arxiu.

València"O existeix la codecisió o no hi ha govern de coalició". Aquest ha estat el primer missatge de la nova vicepresidenta primera, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del govern valencià, Aitana Mas, que dijous prendrà possessió del càrrec i rellevarà Mónica Oltra, que ha hagut de dimitir arran de la seva imputació en el cas que investiga el possible encobriment de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit, Luis Eduardo Ramírez. 

El missatge de Mas, que va dirigit als seus dos socis de govern, però molt especialment al PSPV, és el reflex del canvi que des de Compromís fa temps que reclamen que s'introdueixi en les relacions entre els membres del Consell. Demanen als socialistes que abandonin els seus "tics presidencialistes", en paraules d'ara fa uns dies del coportaveu d'Iniciativa del Poble Valencià -formació integrada en Compromís-, Alberto Ibáñez, i exigeixen una relació més horitzontal que neixi del mateix cap del Consell, Ximo Puig.

La nova portaveu del Consell també ha explicat que assumeix el càrrec "amb l'esperança que la vicepresidenta [Oltra] puga tornar al més prompte possible a la primera línia" política després del que ha qualificat de "procés traumàtic" i "injust" amb "atacs cruels".

stats