Corrupció
País Valencià 26/05/2021

Obren judici oral contra Alfonso Rus per irregularitats en l'adjudicació d'un centre d'atenció telefònica i telemàtica

L'exdirigent del PP també serà jutjat per haver contractat falsos treballadors a la Diputació de València

Ara
2 min
L'exdirigent del PP valencià Alfonso Rus a la seva sortida dels jutjats.

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 18 de València ha decretat l'obertura de judici oral contra l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i set investigats més en la peça D del cas Taula, que analitza presumptes irregularitats en l'adjudicació d'un centre d'atenció telefònica i telemàtica. El magistrat considera que la instrucció acredita la possible comissió per part de Rus dels delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i tràfic d'influències. Entre la resta d'imputats hi ha l'exgerent de l'empresa pública Imelsa Marcos Benavent, dos funcionaris de l'ens provincial, dos empresaris i la dona i la cunyada d'un d'ells. Al primer, els delictes que li atribueix l'instructor són els de prevaricació i malversació.

Els fets investigats es remunten al maig del 2013, quan Imelsa va adjudicar a la companyia Servimun el contracte per a la prestació de serveis a través d'un centre d'atenció telefònica i telemàtica als contribuents dels municipis que delegaven en la corporació provincial la gestió i la recaptació tributària. D'acord amb la informació obtinguda per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, per aquest contracte, entre l'agost del 2013 i el gener del 2016, l'adjudicatària va percebre d'Imelsa 930.000 euros.

El jutge considera que podria haver existit "un propòsit deliberat" d'adjudicar el contracte "no a la millor oferta, sinó a una de determinada i decidida prèviament, amb consciència tant de l'afavoriment arbitrari com del risc de desviar i malbaratar els recursos públics”. Aquesta conclusió es fonamenta en la “relació de veïnatge i amistat” entre un dels funcionaris encausats, Salvador D.I., i l'empresari José Mariano L.S., que era l'exsogre de Marcos Benavent i "coneixia estretament” Alfonso Rus, i en el fet que José Mariano L.S. va percebre prop de 150.000 euros de Servimun, SL a través d'una societat mercantil, Tècniques Legals Administratives (TLA), sense activitat i administrada per la seva cunyada. El jutge considera “evident” que si l'administrador de Servimun, SL, Fernando José P.Z., va pagar aquesta quantitat és perquè “algun favor li devia” en relació amb el contracte, “molt probablement per actuar d'aconseguidor” davant l'aleshores president de la Diputació o de Salvador D.I.

Segon judici d'Alfonso Rus

La decisió arriba pocs dies després que es fes pública l'obertura de judici oral contra Rus i altres antics càrrecs de l'ens provincial per delictes de pertinença a organització criminal, prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial per contractacions irregulars en les empreses públiques Imelsa i Ciegsa en la investigació de dues peces més del cas Taula.

stats