Corredor Mediterrani
País Valencià 11/07/2022

Les obres del Corredor Mediterrani obligaran a fer en bus el tram València-Castelló d'AVE

Les actuacions també alentiran el trajecte dels Euromed i Intercity que connecten Barcelona i València entre 9 i 12 minuts

2 min
Un tren ave a l'estació de Sants

ValènciaLes obres per adaptar l'estació de Sagunt (Camp de Morvedre) a l'ample europeu incloses en el projecte de construcció del Corredor Mediterrani obligaran a cobrir el tram València-Castelló d'AVE en autobús a partir del divendres 15 de juliol fins al 15 d'octubre. Així ho ha anunciat Renfe, i aquest serà el principal impacte dels treballs que realitza l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) per modernitzar la via durant els pròxims mesos.

Les obres afectaran els quatre combois que connecten cada dia Castelló de la Plana amb Madrid en alta velocitat, i obligaran els passatgers a completar el trajecte en autobús en el tram València-Castelló de la Plana i incrementant la durada del viatge en 30 minuts. Més sort tindran els usuaris dels trens Intercity i Alvia, així com els que combinen un comboi de llarga distància –entre València i Castelló de la Plana– i un AVE –entre València i Madrid–, que podran realitzar el seu trajecte de forma íntegra en tren. Tampoc patiran cap afectació les línies de Rodalies C-5 València-Caudiel i C-6 València-Castelló de la Plana que, segons Adif i Renfe, no es veuran afectades per les obres.

Afectació de les obres del Corredor Mediterrani a l'estació de Sagunt.

Els que ja estan patint les conseqüències de les obres són els trens Euromed i Intercity que connecten Barcelona i València, que han vist incrementada la durada del trajecte entre 9 i 12 minuts. També està afectat per aquesta circumstància l'Intercity Madrid-Vinaròs –en sentit Vinaròs–, que ha augmentat el seu temps de viatge en 4 minuts. Altres trens que s'han vist afectats són el València-Castelló-Tortosa-Barcelona i el València-Terol-Miraflores-Osca, que incrementen la durada del trajecte entre 5 i 9 minuts.

Renfe oferirà la possibilitat de canviar i anul·lar els bitllets sense cap cost als clients dels trens i trajectes afectats pels nous horaris o transbords. La companyia també ha informat que els usuaris poden obtenir més informació en els canals habituals de venda de la companyia, trucant al número de telèfon 912 320 320 o a la web www.renfe.com.

stats