País Valencià 25/01/2022

El País Valencià mantindrà l'exigència del certificat covid en la restauració i l'oci

El Consell ha sol·licitat l'aval del Tribunal Superior de Justícia per prorrogar la mesura

Ara
1 min
El cap del Consell, Ximo Puig, amb un mostra del certificat covid en format paper

ValènciaEl País Valencià mantindrà l'obligatorietat del certificat covid en la restauració, els gimnasos i tots els llocs públics on es mengi o begui, com cinemes, circs o seus de col·lectius festers a partir del pròxim dilluns. Aquest és almenys el desig del Consell, que ha tornat a sol·licitar l'aval del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), tal com ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig.

A més, aquesta setmana es reunirà la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant el Coronavirus per analitzar l'evolució de la pandèmia. Ho farà, segons Puig, amb la posició inicial de mantenir les restriccions actuals, que consisteixen en l'exigència del certificat covid, l'ús de la mascareta i la distància social.

La petició al TSJPV es produeix amb motiu de la fi de la vigència de l'obligatorietat de presentar el certificat covid el pròxim dia 31 de gener. Puig ha justificat la sol·licitud perquè encara s'estan estabilitzant les dades d'hospitalitzacions i pacients en unitats de crítics. En aquest sentit, ha recordat que ara fa just un any la xifra era 12 vegades inferior a l'actual, però hi havia gairebé el triple de persones hospitalitzades.

El president valencià també ha defensat que el certificat covid ha ajudat a generar una major seguretat en els espais d'oci tancats, a mantenir "una tensió positiva" i una prudència davant el virus, i ha animat la ciutadania a vacunar-se.

stats