País Valencià 08/09/2015

El País Valencià proposa que els refugiats arribin pels ports de Palma, Barcelona, València i Cartagena

Oltra creu que el més factible és crear un corredor humanitari per mar: "Que el Mediterrani torni a ser un pont que uneixi els pobles i no una fossa comú"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl govern valencià ha proposat al govern espanyol la creació d'un corredor humanitari per mar per traslladar "ràpidament" els refugiats a Itàlia i Grècia. "Que el Mediterrani torni a ser un pont que uneixi els pobles i no una fossa comú", ha dit la vicepresidenta de la Generalitat valenciana, Mònica Oltra, després de la sectorial d'Immigració. La proposta d'Oltra passa perquè es flotin vaixells que arribin directament als ports de Palma, Barcelona, València i Cartagena.

La ministra de Treball, Fátima Báñez, ha rebutjat per ara la proposta perquè considera que "el problema no és el trasllat, sinó que l'important és conèixer el número de refugiats que vindran i el seu perfil". Tot i això, ha reconegut que es tracta d'una iniciativa "nova" que es traslladarà el pròxim 14 de setembre a la resta d'estats membres de la Unió Europea.

Oltra, també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha denunciat que la sectorial d'Immigració no hagi servit de res i que ni s'hagin trobat una proposta del govern espanyol sobre la taula. Des del País Valencià s'ha estat treballant perquè "en aquest moment si aquesta tarda arribessin refugiats podrien tenir més de 400 places" d'acollida, més la infraestructura que pugui acollir la xarxa de pobles i de famílies acollidores.

stats