País Valencià 16/11/2018

Estacions de metro plenes d'aigua i autobusos inundats per les fortes pluges a València

A Tavernes de la Valldigna s'ha desbordat el riu Vaca i a Alzira el barranc de la Murta

Ara
2 min
Una dona creu un carrer de València inundat per les fortes pluges registrades aquest divendres

ValènciaL'episodi de pluges fortes al País Valencià s'ha concentrat aquesta tarda a la ciutat de València i la seva àrea metropolitana, on s'han superat els 100 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. Els punts d'acumulació d'aigua han sigut nombrosos i han generat embussos i problemes de mobilitat i han obligat a tancar els túnels a tota la ciutat, així com les seves vies d'accés.

Entre les dues i les quatre de la tarda s'han registrat 107 litres a València, 122 a Tavernes Blanques i 116 a Alboraia. El transport públic s'ha vist especialment afectat, amb estacions de metro inundades i autobusos amb aigua a dins dels vehicles.

Rius i barrancs desbordats a la Ribera Alta i la Safor

Abans que les fortes precipitacions arribessin aquesta tarda a la comarca de l'Horta i el Camp de Morvedre, anit i la matinada passada les més afectades pels forts aiguats han sigut les comarques de la Ribera Alta i, de nou, la Safor. Una de les localitats on més ha plogut és Alzira, on des de dijous ja acumulen 277 litres per metre quadrat, 232 durant les últimes 24 hores, dels quals 102 han caigut aquesta matinada entre les dues i les tres, cosa que ha provocat el desbordament del barranc de la Murta, que ha arribat a baixar amb quatre metres d'aigua, i la inundació dels barris més baixos de la ciutat, com les Basses, on s'han acumulat 50 centímetres d'aigua en alguns habitatges.

Les precipitacions també han sigut contundents a Alginet, on durant les últimes 24 hores han acumulat 240 litres, o Algemesí, on han caigut 225 litres que gairebé han deixat incomunicada la localitat durant tot el matí.

El riu Vaca desbordat al terme de la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna

486 litres a Barx

A la comarca de la Safor, durant les últimes hores a Barx s'han acumulat 262 litres, a Benifairó de la Valldigna s'han registrat 252, a Tavernes de la Valldigna 221, que han provocat el desbordament del riu Vaca, i a Xeraco 157. Pel que fa a les quantitats acumulades des que va començar l'episodi, Barx ha arreplegat 486 litres per metre quadrat, Ador 333 i Ròtova 320.

33.000 alumnes sense classe

La previsió manté l'avís vermell a les comarques de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Safor i l'avís taronja al sud de València i el litoral nord d'Alacant, on s'han suspès les classes en moltes localitats per evitar els desplaçaments fins als centres educatius. A hores d'ara ja hi ha 33.000 alumnes sense escola en 18 municipis de la Ribera Alta i la Safor, però la xifra s'incrementa cada hora.

stats