País Valencià 15/11/2018

Les pluges de més de 300 litres provoquen la suspensió de les classes a la comarca valenciana de la Safor

A Ròtova s'han acumulat 309 litres, 300 a Ador i 228 a Barx

Efe
2 min
Dos homes contemplen el nivell d'aigua d'un barranc a la localitat valenciana de Palma de Gandia

ValènciaLes precipitacions de més de 300 litres per metre quadrat registrades des d'ahir a la nit a la comarca de la Safor han provocat la suspensió de classes en municipis com Gandia, Oliva o Tavernes de la Valldigna, a més d'altres de la veïna comarca de la Ribera Alta com Senyera o Castelló de la Ribera. En total, 18.500 alumnes s'han vist afectats per una mesura que, sobretot, pretén evitar els trajectes en cotxe fins els centres educatius.

L'alerta vermella per fortes pluges decretada per a la comarca de la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa s'ha complert i en poblacions com Ròtova i Ador s'han acumulat 309 i 300 litres per metre quadrat, respectivament. També han registrat pluges molt fortes les localitats de Barx, amb 228 litres per metre quadrat, Vilallonga, amb 157, i Pinet, amb 154. En el cas de l'interior sud de la província de València i el litoral nord d'Alacant i Castelló, l'avís és taronja (risc important), mentre que a la resta del País Valencià és groc.

Fins ara no s'han registrat incidències greus a causa d'aquest episodi de fortes pluges, si bé s'han inundat camps a la zona de la Marxuquera (situada entre Gandia i Palma de Gandia) i els bombers del Consorci de València van haver d'evacuar ahir a la nit una dona que necessitava travessar una riera a Barx.

Pel que fa a les incidències en la circulació, s'han registrat dificultats a Palma de Gandia a la carretera CV-80 a causa del nivell d'aigua de la riera, i al camí Cova Negra, on un vehicle ha quedat atrapat i ha necessitat l'ajuda dels bombers. De la mateixa manera, a la carretera Beniarjó - la Font d'en Carròs - Beniarjó, passades les sis del matí, els bombers han atès diversos cotxes bloquejats.

Un camí tallat per les pluges fortes a la localitat valenciana de Palma de Gandia
stats