País Valencià 13/06/2013

Pau Alabajos presenta dissabte a València el seu nou treball basat en l'obra 'Mural del País Valencià' d'Estellés

El cantautor de Torrent també presenta un llibre-disc que inclou l'enregistrament sonor dels poemes amb la seva veu i la transcripció de versos de Vicent Andrés Estellés

Ara
2 min

ValènciaEl cantautor de Torrent Pau Alabajos presenta aquest dissabte el seu nou espectacle musical basat en el poemari 'Mural del País Valencià' de l'autor valencià Vicent Andrés Estellés. L'estrena d'aquest espectacle dedicat al millor poeta valencià contemporani, mort ara fa 20 anys, tindrà lloc a l'auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València a partir de les 22.30 hores. Les entrades es poden comprar per internet i també en les taquilles del mateix auditori a un preu de 10 euros.

Alabajos i alguns dels seus músics habituals han treballat durant l'últim any per preparar aquest espectacle que ha donat com a resultat una actuació de caràcter intimista que pretén donar a conèixer alguns dels versos més destacats d'Estellés, figura clau de les lletres valencianes i poeta de referència de molts escriptors i músics valencians actuals.

La veu de Pau Alabajos estarà acompanyada únicament del so del piano clàssic de Francesc Gamon, que serà l'encarregat de posar el ritme a la quinzena de poemes que recitarà el de Torrent. Alabajos pretén amb aquest espectacle contribuir a la difusió entre el gran públic de l'antologia poètica 'Mural del País Valencià'; un extens poemari que l'autor de Burjassot va escriure al final de la seva.

Enguany, quan es compleixen 20 anys de la mort de Vicent Andrés Estellés, el cantant Pau Alabajos ha decidit retre-li homenatge amb una antologia de versos que combinen la força i la militància identitària de textos com 'Declaració de Principis' o 'Valencians que han traït el nostre poble', amb l'intimisme i la delicadesa de versos com 'Sonata d'Isabel' o 'A la meua dona'.

Aquests poemes recitats per Alabajos ressonaran a l'auditori del Jardí Botànic de València com també ho faran les peces de compositors clàssics com Mozart, Bach o Beethoven que el mestre Gamon interpretarà al piano, combinades amb obres contemporànies i improvisacions lliures.

Aquest nou espectacle s'acompanya d'un llibre-disc que ha estat editat per la discogràfica castellonenca Metrònom Bureo i que inclou l'enregistrament sonor dels poemes (amb veu de Pau Alabajos i interpretacions pianístiques d'Stefanos Spanopoulos), la transcripció dels versos d'Estellés, i un text del musicòleg valencià Josep Vicent Frechina que analitza la importància del 'Mural del País Valencià' en la reconstrucció de la identitat valenciana.

Amb un centenar de pàgines, el llibre té una presència i disseny molt acurats i pretén romandre com a testimoni d'un projecte en el qual Pau Alabajos i els seus col·laboradors han estat treballant durant més d'un any.

stats